fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: Kun je je Eastpak in de wasmachine doen?

Eastpak rugzakken werden oorspronkelijk gemaakt voor het Amerikaanse leger en staan bekend om de hoge kwaliteit en duurzaamheid. Best wel knap hoe Eastpak dit ook naar leuke en trendy modellen heeft weten om te zetten waardoor scholieren al jarenlang kiezen voor een Eastpak rugzak. Die tassen zijn bijna niet stuk te krijgen, maar ze kunnen natuurlijk wel smerig worden en moeten gewassen worden. Maar hoe doe je dat?

Wat staat er op de website van Eastpak

Bij Damespraatjes houden we wel van makkelijk en praktisch en het liefst zouden we alles wat vies is in de wasmachine gooien. Maar kan dat ook bij een Eastpak rugzak? De beste plek om daar achter te komen is natuurlijk de informatie van de fabrikant zelf. Op de producten van Eastpak zit een garantie van 30 jaar lazen we ergens. Niet zo gek natuurlijk dat Eastpak zich al een beetje indekt en niet aangeeft dat je je rugzak in de wasmachine mag doen. De wasmachine geeft natuurlijk altijd slijtage (ook je kleding en handdoeken slijten in de wasmachine) en vaak wordt de waterafstotende laag verwijderd.

Onderhoudsinstructies voor stoffen tassen volgens Eastpak.com

“Reinig de buitenkant met een licht vochtige doek. Niet bleken. Niet weken in water. Ophangen op een donkere plek. Bij tassen met leer zorgen dat het leer niet nat wordt tijdens het reinigen. Bij een hardnekkige vlek de stof reinigen met een doek of zachte borstel met wat water en neutrale zeep. Je kunt een beschermende universele spray gebruiken om het product schoon te houden.”

Onderhoudsinstructies voor leren tassen volgens Eastpak.com

“Onze leren producten zijn met zorg vervaardigd van echt leer. Leer is een natuurproduct en krijgt in de loop der tijd een rijk patina. Eventuele variaties in de kleur en de nerf zijn het gevolg van de natuurlijke eigenschappen van leer. Let op bij het dragen van licht gekleurde kleding om afgeven te voorkomen (een eigenschap die inherent is aan leer). Houd het product droog en vermijd contact met vochtige of natte oppervlakken. Beperk de blootstelling aan directe hitte of zonlicht. Reinig het product door het af te vegen met een zachte, droge doek. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen om het product te onderhouden. Optioneel onderhoud, niet noodzakelijk: Je kunt met een zachte borstel regelmatig een transparante crème aanbrengen op leren delen (niet op nubuckleer). Het product kan worden beschermd door een waterafstotend middel aan te brengen volgens de instructies van de fabrikant.”

Ervaringsdeskundigen op internet

Wil je echt 30 jaar met je Eastpak doen? Dan adviseren we je om deze niet in de wasmachine te stoppen. De vraag is of je wel 30 jaar lang met dezelfde rugzak wilt lopen? Alhoewel wij van Damespraatjes een groot voorstander van duurzaamheid zijn, snappen we het dat je het vervelend vindt als je een rugzak niet kunt wassen. Het moet voor ons vooral ook lekker fris zijn. Zelf zouden wij de rugzak wel in de wasmachine doen. Op internet kwamen we de volgende tips tegen voor als je je Eastpak wel in de wasmachine wilt doen:

  • Was je Eastpak nooit boven de 40 graden. Sterker nog, kies liever een programma van 30 graden.
  • Kijk of je alvast een waterafstotend middel kunt gebruiken in de wasmachine. Lukt dat niet of heb je dat niet voorhanden, gebruik dan een waterafstotende spray.
  • Laat je rugzak gewoon aan de waslijn drogen en zorg dat de vakjes ook goed kunnen ventileren
  • Check wel altijd of de stof waar de tas van is gemaakt in de wasmachine kan. Heb je een leren rugzak, doe die dan nooit in de wasmachine, maar neem ‘m af met een licht vochtige doek.

Wat doe jij?

Heb jij ooit je rugzak gewassen? Hoe heeft dit toen uitgepakt? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Danielle -

Ja hoor, mijn eastpak (van 23 jaar oud) gaat ook af en toe in de wasmachine (aangezien die licht van kleur is en toch snel vies wordt), op fijne was 30 Graden. Gaat prima!

Peere erwin -

Rugtas met lederen bodem gewassen op 30 graden perfect gelukt. Laten drogen niet in de droog kast. Achteraf ingespoten met impregneerspray . Zoals nieuw.

Anja van Leeuwen -

Het wassen van de eastpak rugzak is super goed gegaan.
Gewassen op 30 graden.

Reageer ook