fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: 9 tips voor het wassen van je BH

Vind jij het ook altijd zo fijn om een nieuwe BH te dragen? De pasvorm is nog perfect en je borsten komen er heel mooi in uit. Het liefst zou je ‘m voor altijd willen dragen, maar hij moet toch een keer gewassen worden. Uit angst om die perfecte pasvorm te ruïneren wil je dat niet te vaak doen. Maar is dat wel terecht? Hier wat tips om je te helpen je BH zolang mogelijk mooi te houden.

1. Het vaak wassen van je BH is helemaal niet slecht. In veel BH’s zit het stofje elasthan. Door elasthan blijft je BH elastisch en het regelmatig wassen houdt de vezels juist goed schoon en daardoor gaat je BH langer mee.

2. Draag je BH niet iedere dag, maar geef ‘m na het dragen even rust om in zijn oude vorm te komen. Hierdoor gaat die echt langer mee.

3. Er wordt wel aangeraden om je BH na 4 keer dragen te wassen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van hoe erg je transpireert.

4. Check de wassymbolen die op je BH staan. Overschrijd nooit de aanbevolen temperatuur en staat er dat je het op de hand moet wassen, houd je daar dan ook aan!

5. Voorgevormde BH’s kun je het beste op de hand wassen. Het is wel even een klusje waar je mogelijk tegenop ziet door al dat geklieder met water. Spaar er een paar op en laat ze ongeveer 10 minuten inweken in een fijnwasmiddel. Spoel ze daarna uit met lauw water en herhaal het wassen nog een keer. Spoel daarna een paar keer uit tot het water schoon blijft en sluit af met een koud water spoelbeurt. Om de stof te beschermen raden we je aan om niet te wringen of te wrijven. Breng de BH’s alvast een beetje in de goede vorm en leg ze te drogen op een droge handdoek of hang ze op een wasrekje.

6. Doe de haakjes van je BH dicht voordat je ‘m in de wasmachine stopt. Dit voorkomt dat het aan andere kledingstukken blijft hangen en ook dat er geen gaatjes in je truitjes en broeken komen.

7. Sorteer je BH’s ook op kleur voordat je ze in de wasmachine gooit. Het is zo zonde als je een witte BH met je spijkerbroeken mee wast. Hij zal nooit meer mooi wit worden. Dus let er goed op.

8. Doe BH’s met een beugel altijd in een waszakje in de machine. Het beschermt niet alleen je BH, maar het zorgt er ook voor dat een eventuele losgeraakte beugel je andere kledingstukken of je wasmachine beschadigd.

9. Doe je BH’s niet in de wasdroger. Door de hitte wordt de stof veel slapper en gaat de rek er uit. Daarbij komt dat BH’s vaak ook helemaal niet zo nat zijn, dus waarom zou je het überhaupt willen?

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Linda -

Als een witte beha is verkleurd door gekleurde was is hij prima weer wit te krijgen hoor. Een vaatwas tablet bij de witte was doen en hij is weer mooi wit.

Reageer ook