fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag en nu al geen zin meer in werk? Zo motiveer je jezelf!

Toen ik vanmorgen op mijn fietsje door Amsterdam fietste, dacht ik: yes, ik heb weer zin om te werken! Maar, hoe langer ik op de fiets zat en meer om mij heen keek, kreeg ik sterk de indruk dat ik de enige was die er zin in had. Ik zag de ene na de andere chagrijn naast me bij de stoplichten en ook de mensen die in en uit de tram stapten keken niet echt blij. Blijkbaar zijn er ontzettend veel mensen die een hekel hebben aan maandag. En dat is ook wel logisch. Gelukkig zijn er een paar manieren om je te motiveren en je week weer wat leuker te maken!

1. Plan alvast twee leuke dingen in dit weekend

Op maandag kan het even doorbijten zijn, omdat je niet alleen weet dat je weer een hele week hard moet werken. Ook het idee dat je al die leuke weekenddingen achter je hebt gelaten kan confronterend zijn. Plan op maandag meteen wat leuke dingen voor het weekend in, zo kan je met een goed gevoel vooruit kijken!

2. Doe elke dag iets leuks in je pauze

De pauze van je werkdag is JOUW tijd! Als je in loondienst bent, word je niet eens betaald voor dit vrije halfuurtje. Doe dan ook iets wat jij echt leuk vindt. Heb je geen zin om met je collega’s te praten over hun familieweekenden en kinderpartijtjes? Ga lekker zelf uit lunchen of spreek af voor een kop koffie met een vriendin. Zo gaat je werkdag een stuk sneller.

3. Stel doelen die je voor vrijdag behaald wilt hebben

Door op maandag werkdoelen te stellen en hier de hele week gefocust mee bezig te zijn, gaat de week een stuk sneller. Het is fijn om een duidelijk doel te hebben en hier helemaal voor te gaan. Leg deze doelen ook eens voor aan je baas/leidinggevende. Zo ziet hij/zij dat jij hard je best doet en kan je misschien nog wat handige tips krijgen.

4. Begin elke dag iets eerder met werken

Begin eens een half uurtje eerder! Je bent dan vaak een van de eersten op kantoor en dat is lekker. Geen rij voor het koffiezetapparaat, even rustig naar de wc en op je gemakje de dag beginnen. Ook loop je in alles een half uurtje voor op je collega’s en dat is ook fijn! And last but not least: je kan een half uurtje eerder naar huis. Nice!

5. Plan een leuke vrijdagmiddagborrel voor jou en je collega’s

Stel op maandag al voor om een leuke borrel te doen deze vrijdag. Vraag welke collega’s jou willen helpen bij de organisatie ervan. Zo heb je tussen het werken door een leuke afleiding, namelijk het party plannen. Sla hier niet in door, maar een half uurtje per dag kan echt geen kwaad.

Lees ook: Ziek? Lap jezelf op in 7 stappen!

ziek-stock-760x440

Reageer ook