fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ziek? Lap jezelf op in 7 stappen

Vorige week merkte ik het al: ik ben niet 100 % gezond. Echt ziek was ik ook niet, maar ik had wel steeds last van niezen, lichte hoofdpijn, rillerigheid en vermoeidheid. Niks heel ernstigs, gewoon doorgaan dus. Maar, vrijdag was het raak. De lichte hoofdpijn werd bonkende koppijn, het niezen werd een zware verkoudheid en de rillerigheid werd bijna 39 graden koorts. Ik bleef thuis van werk, lag de hele dag op de bank en verveelde me dood. Vrijdagavond het besluit genomen om me zaterdag op te lappen, slapen doe ik zondag wel weer. En jezelf oplappen als je ziek bent, dat doe je zo!

1. Zorg ervoor dat je de afgelopen 24 uur in ieder geval 8 uur geslapen hebt. Anders heeft je lichaam niet genoeg energie om jezelf op te lappen.

2. Neem de maximale dosis paracetemol. Hierdoor daalt je koorts, voel je je veel beter en kan je langzaam je bed uitkomen. Drink bij je paracetemol een sterke bak koffie, dat geeft je meteen energie.

3. Stap onder de douche en was je van top tot teen. Zet ‘m lekker heet en maak gebruik van producten met eucalyptus, hierdoor stoom je meteen je luchtwegen en kan je vrijer ademen.

4. Kleed je normaal aan, föhn je haren en doe make-up op. Trek zeker niet je pyjama of joggingpak aan, dan blijf je in de ‘ziekte-sfeer’ hangen.

5. Drink de hele dag door genoeg water, koffie en gemberthee. Zorg er ook voor dat je steeds blijft eten en neem paracetemol wanneer de andere dosis is uitgewerkt.

6. Ben je misselijk en moet je overgeven? Drink dan lauwe cola en neem een Domperidon. Hierdoor stopt je misselijkheid en hoef je je geen zorgen te maken dat je tijdens een vergadering richting de wc moet rennen.

7. Blijf je lichaam volstoppen met vitaminen. Breng sowieso een bezoekje aan de drogist, hier hebben ze veel fijne middeltjes voor als je je niet lekker voelt. Dingen als neusspray, Citrosan, Antigrippine en hoestdrank.

Let op: volg dit plan alleen als het ECHT nodig is. En doe dit niet langer dan één dag! De beste manier om beter te worden is door uit te zieken, veel te rusten en genoeg vitaminen binnen te krijgen. Duik bij voorkeur dus snel je bed in en laat je lekker verzorgen. Dit plan is gericht op volwassenen en is niet geschikt voor kinderen.

Lees ook:

5 opmerkelijke weetjes over griep

Reageer ook