fb
Damespraatjes Damespraatjes

Luna: “Zwager barstte in lachen uit toen ik naam van onze baby onthulde”

lachen om naam baby

Luna is in de zevende hemel sinds haar zoontje vier weken geleden werd geboren. “Van veel vrouwen om mij heen hoorde ik dat de kraamtijd heel mooi, maar ook heel heftig is. Ik kreeg horrorverhalen te horen over kraamtranen, stuwing, slapeloze nachten en grote onzekerheid. Van geen van deze dingen heb ik last gehad. Gelukkig maar! Wel is er iets anders heel naars voorgevallen, waar ik heel erg mee zit. Mijn zwager barstte namelijk in lachen uit toen ik de naam van onze baby onthulde…” 

Genienten en ontspannen

De fijne kraamtijd sluit naadloos aan op de goede zwangerschap die Luna had. “Een paar maanden geleden zijn we van Utrecht naar een dorp op de Veluwe verhuisd. Veel mensen ervaren een verhuizing als stressvol, maar ook hier heb ik geen last van gehad. De ruimte en rust in ons nieuwe huis gaven mij veel energie. Voor mijn verlof waren we helemaal over en hadden we alle dozen uitgepakt. Het grote genieten en ontspannen kon beginnen!”

Naam bedenken

Tijdens haar verlof heeft Luna de tijd om zich voor te bereiden op de komst van het kindje. “Mijn vriend Klaas was gewoon aan het werk, dus ik kon heerlijk nestelen. En ik had eindelijk de tijd voor een ander héél belangrijk klusje: namelijk een lijst met mogelijke namen voor ons zoontje opstellen. Dat vond ik best heel lastig. Ik wist namelijk al heel lang welke naam ik mijn zoon graag wilde geven. Alleen Klaas twijfelde hier over en dus spraken we af dat ik op zoek zou gaan naar andere mogelijke namen.”

Naar hem vernoemen

Op het lijstje komen heel veel namen te staan. “Van klassiek tot modern en van lang tot kort. En tóch bleef de naam die ik het aller liefste zou geven, maar door mijn hoofd spoken. Tien jaar geleden is mijn vader veel te vroeg heengegaan. Toen we afscheid van hem namen, beloofde ik hem dat ik een eventuele zoon naar hem zou vernoemen: Christobal.”

Is ook bijzonder

De naam Christobal is er een die vooral in Spanje wordt gebruikt. “Mijn vader komt uit Spanje en daar hoor je hem regelmatig. Ik vind het een mooie en bijzondere naam. Des te meer omdat mijn vader zo heette en ik Spaanse roots heb. Klaas vond het in eerste instantie niet een naam die hij aan zijn zoon zou geven. Maar toen hij merkte dat ik me bij geen enkele andere naam gelukkig voelde, ging hij overstag. ‘Het is ook wel heel bijzonder’, zegt hij er nu over.”

Grapje?

Luna en Klaas zijn ongelofelijk trots op hun zoon en zijn betekenisvolle naam. “Maar Tim, de broer van Klaas, heeft er heel naar op gereageerd. Vlak na de bevalling hebben we hem vanaf mijn kraambed gebeld om Christobal te laten zien en zijn naam te onthullen. Maar toen Tim de naam van onze zoon hoorde, reageerde hij niet zoals we hadden verwacht. Hij barstte keihard in lachen uit en vroeg of we een grapje maakten. Nou nee dus.”

Schepje bovenop

Het raakt Luna enorm dat Tim zo reageert. “Ik moest er gewoon van huilen. Hij was de eerste die we belden en dan is zo’n reactie enorm pijnlijk. Tot overmaat van ramp deed Tim er nog een schepje bovenop. ‘Ga je hem dan gewoon Chris noemen? Met dat ‘bal’ op het einde gaat hij enorm gepest worden’, zei hij lachend. Ik heb opgehangen en was ontroostbaar.”

Hij mag trots zijn

Klaas is heel lief voor Luna en zegt dat ze de reactie van Tim met een korreltje zout moet nemen. “Je weet hoe hij is. Hij is 25 jaar, vrijgezel en woont nog in een verkapt studentenhuis met huisgenoten. Hij is zo onvolwassen als maar kan. Ik denk dat hij is vergeten dat jouw vader zo heette. Laat het gaan. Christobal is een bijzondere, mooie en unieke naam. Onze zoon mag er trots op zijn dat hij deze naam draagt”, zegt Klaas tegen Luna.

Wel positief

Van hun andere vrienden en familieleden krijgen ze gelukkig wél positieve feedback op de naam. “Mijn moeder was natuurlijk enorm ontroerd. En ook mijn zussen, vriendinnen en de ouders van Klaas reageren positief. Ze weten dat het de naam van mijn vader was en vinden het heel bijzonder dat onze zoon nu ook zo heet.”

Kraambezoek

Een week na het vervelende telefoontje, komt Tim op kraambezoek. “Daar zag ik enorm tegenop. Maar goed, het is ook zijn neefje. Met een grote bos bloemen en een enorme knuffelbeer stond hij voor de deur. ‘Sorry Luna, mijn reactie was niet leuk. Ik had me niet gerealiseerd dat jullie hem hebben vernoemd naar je vader’, zei hij. Ik waardeer zijn excuses en geloof dat ze oprecht zijn. En tóch kan ik zijn nare eerste reactie niet vergeten. Hopelijk wordt dat snel beter…”

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Wieteke: ‘Mijn dochter negeert me tijdens haar vakantie’

Sinds Wieteke 5 jaar geleden haar echtgenoot verliet omdat ze hem van allerlei dingen verdacht, voelt ze zich gelukkiger dan ooit. Vrijer. Maar het heeft ook een keerzijde. In de vakanties voelt ze zich zo alleen, zeker nu haar dochter haar zo negeert… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Een heel bijzondere naam en een bijzondere reden. Toch kan ik me voorstellen dat het weerstand (laat ik het zo maar noemen) oproept en op kan gaan roepen. De vernoeming had ook prima een verbastering (zoals Chris of Christ) kunnen zijn of als tweede naam (wel in het paspoort, zelden uitgesproken).

Reageer ook