fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wieteke: ‘Mijn dochter negeert me tijdens haar vakantie’

dochter negeert me

Sinds Wieteke 5 jaar geleden haar echtgenoot verliet omdat ze hem van allerlei dingen verdacht, voelt ze zich gelukkiger dan ooit. Vrijer. Maar het heeft ook een keerzijde. In de vakanties voelt ze zich zo alleen, zeker nu haar dochter haar zo negeert….

Ach ze was zo blij toen ze Jaap verliet. “Ik had al langer het idee dat Jaap andere vrouwen zag en zijn interesse in mij was verloren. Ik was er zo klaar mee en heb mijn koffers gepakt en ben vertrokken. Sindsdien voel ik me heerlijk. Zo fijn om geen verantwoording meer af te leggen. Wel moet ik zeggen dat ik veel steun heb gehad van mijn dochter Shanice die me zeker in het begin enorm gesteund heeft. Haar steun sleurde me door het eerste jaar heen.” Wat Wieteke wel moeilijk vindt in haar eentje zijn de vakanties. “Shanice maakt al in januari vakantieplannen voor het hele jaar en verheugt zich daarop. Dat zou ik ook weer zo graag willen. Die voorpret voor je reis dat is zo fijn.”

Ik mis mijn kleinkinderen

Inmiddels is Shanice vorige week vertrokken naar Zweden met haar gezin. “Shan is getrouwd met Tim en samen hebben ze drie kinderen. Daarnaast hebben ze allebei een drukke baan. Dit jaar hebben ze een camper gekocht en de eerste reis die ze gaan maken is naar Zweden. Ze gaan kamperen in de natuur, langs riviertjes en hebben daar enorm veel zin in.” Hoewel Shanice Wieteke voordat ze vertrok gezegd heeft dat ze niet veel zou bellen, maakt Wieteke zich soms een beetje zorgen en mist ze haar en de kleinkinderen. “Ja, ik weet wel dat Shanice heeft gezegd dat ze even helemaal wil resetten in de vakantie en haar telefoon zo veel mogelijk wil weg leggen, maar ze snapt toch ook wel dat ik benieuwd ben hoe het met ze gaat? Ze kan toch wel even een mailtje sturen ofzo?”

Ik stuur hartjes

Zelf stuurt Wieteke regelmatig berichtjes naar haar dochter en kleinkinderen omdat ze ze enorm mist. “Ik stuur dan foto’s of lieve tekstjes, maar Shanice reageert er niet op. Terwijl ik wel kan zien dat ze mijn berichtjes leest. Ik zie dan twee blauwe vinkjes. Waarom laat ze dan niet even iets horen. Op Facebook en Instagram verschijnen regelmatig berichtjes en foto’s. Dan kan ze toch ook wel mij persoonlijk even iets laten horen? Op Whatsapp zie ik dat ze regelmatig online in en dan hoop ik dat ze even iets tegen me zegt. Maar dat gebeurt dan niet. Ja laatst kreeg ik een berichtje van haar: ‘Mam, ik ben met vakantie. Volgende week spreken we elkaar weer’. Ze had er wel een hartje achter gezet, maar toch…”

Meid laat het los

Wietekes beste vriendin zegt dat ze het moet loslaten. Dat haar dochter en gezin even lekker weg zijn en los willen zijn van het thuisfront. “Maar weet je wat het is? Ik voel me zo alleen als mijn dochter er niet is. Mijn vriendin Suus vindt dat ik veel te veel aan Shanice hang en zegt dat ik haar vakantie moet laten vieren. Maar het is toch niet zo moeilijk om mij even te bellen? Zoveel is dat toch niet gevraagd?” Leuke dingen doen, dat is het advies dat Wieteke van Suus krijgt. “Zolang ik niets hoor en het gevoel krijg dat ik word genegeerd, kan ik geen leuke dingen doen. Ja zegt Suus dan, ga mee op een singlereis zodat ik andere alleenstaanden ontmoet. Wat heb ik daar nou aan?”

Shinen met zijn nieuwe vlam

Wat het tijdens de zomermaanden ook niet makkelijk maakt, is dat Wietekes ex Jaap een nieuwe vriendin heeft met wie hij uitbundig vakantie viert. “Jaap zit nu in Italie met zijn nieuwe vlam. Dat weet ik omdat hij zo ongeveer elke dag vakantiefoto’s deelt. Staat-ie heel gelukkig te zijn met zijn nieuwe vriendin en hij doet allemaal dingen met haar die hij met mij nooit deed. Ik vind dat zo lastig om te zien. Ik voel me ongelukkig en ik wil niet mee op een singlereis. Ik mis mijn dochter gewoon enorm en achteraf heb ik best spijt dat ik Jaap heb weggestuurd. Het zou zo leuk zijn als ik ook weer een leuke man zou treffen en me niet zo alleen zou voelen. Zoveel is dat toch niet gevraagd?”

Wat raad jij Wieteke aan? Haar dochter kan haar toch wel gewoon even appen ookal is ze op vakantie? Of snap je dat Shanice los van alles wil? Hoe zou jij dit oplossen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Anna Shvets via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Sanderien van Mul -

Waah waah, ik wil niets, maar ik voel me doodongelukkig omdat mijn dochter niet stante pede op mijn berichtjes reageert, en dan vraag ik me nóg af waarom niet..! Mensch, schop jezelf eens flink onder de hol. Ga op die singlereis, ga andere/nieuwe/leuke mensen ontmoeten, maak iets van je leven ipv je zo in de slachtofferrol te zetten. Nee, het is niet leuk dat je je zo voelt, maar je máákt dat je je zo voelt. En die ex is niet voor niets je ex. Ik snap nooit dat mensen zo graag bevriend met hun ex willen blijven, je zit je alleen maar te kwellen met al die contacten die je ook nog eens zo jaloers maken. Echt, je doet het zelf hoor. Blokkeren die handel, ga erop uit en leeft inderdaad je eigen leven!

Flien -

Lieve moeder en oma van….
Je kinderen zijn geen verlengstuk van jezelf..
Geef ze letterlijk meer ruimte, door er niet steeds bovenop te gaan zitten……
Waarom zoek je geen nieuwe hobby’s, of vrijwilligerswerk, nieuwe relatie ?
Wens je sterkte, maar je veroorzaakt het zelf !!!!

Joris -

Stel jij je even aan, zeg. Een paar weken even geen persoonlijke update van de kind en kleinkinderen… Laat ze met rust en leef je eigen leven in plaats van te volgen of je dochter wel of niet online is of wel of niets iets op social media zet of je ex die wel of niet foto’s van zijn vakantie deelt. Laat. Ze.

Reageer ook