fb
Damespraatjes Damespraatjes

Louise: “Mijn baas betrapte mij op een heel gênant moment”

ongemakkelijk moment

Met veel plezier werkt Louise al een aantal jaar bij een groot accountantskantoor. Een geweldige baan die alleen veel tijd kost. Dus regelmatig winkelt Louise online. Ging altijd goed, tot laatst haar baas achter haar stond op een wel heel ongemakkelijk moment….

Wat een vreselijk moment

Het schaamrood vliegt haar weer naar haar kaken als ze het verhaal vertelt. “Ja joh, dit was één van de vreselijkste momenten uit mijn leven.” Veertig uur werkt ze in het kantoor, ze heeft een leuke vriend en een fantastische vriendengroep die ze al jaren kent. Haar best doet ze om de contacten goed te onderhouden ondanks dat ze een vol en druk leven heeft. “Ik vind het belangrijk om te weten hoe het met mijn vrienden en familie gaat en daarin steek ik dan ook graag tijd. En ik heb niet zoveel tijd, dus wat ik heb wil ik wel zorgvuldig besteden.”

Samen met Koen bestiert ze het huishouden. “Koen werkt ook minimaal veertig uur per week en moet bovendien voor zijn werk vaak naar het buitenland. Geeft niets, we redden het samen prima. Omdat we veel werken en weinig tijd hebben om het geld uit te geven, besteden we voor het huishouden ook het een en ander uit. Zo laten we wekelijks de boodschappen aan huis bezorgen en winkel ik vooral online. Dat scheelt gewoon veel tijd die we dan weer aan andere dingen kunnen besteden.”

Shoppen onder werktijd

Hoewel Louise er soms een beetje moeite mee heeft om tijdens haar werk online te shoppen, ontkomt ze er niet aan. “Ik heb wel eens gedacht: misschien moet ik het gewoon met mijn baas overleggen en hem vragen of hij het goed vindt dat ik zo nu en dan tijdens mijn lunchpauze even online winkel, maar het voelt niet zo goed. Het liefst houd ik privé en zakelijk zo veel mogelijk gescheiden.” Als Louise er naar vraagt bij vriendinnen zeggen de meesten dat ze gewoon op hun werk allerlei privézaken regelen. Toch blijft zij het wat ongemakkelijk vinden.

Oeh la la, Parijs

Toen Koen laatst voorstelde om eindelijk weer eens even lekker samen een romantisch weekendje er tussen uit te gaan, werd Louise erg blij. “Het was al zo lang geleden dat Koen ik met zijn tweeën op pad waren geweest. Hij verraste me door een super leuk en romantisch hotelletje in Parijs te boeken. Even tijd samen doorbrengen, bijkletsen en even weer oprecht aandacht voor elkaar te hebben. Want ook tussen de lakens blijft het soms akelig stil maar dat komt omdat we zo druk zijn en ’s avonds vaak bekaf zijn en dan eigenlijk niet meer willen dan heerlijk tegen elkaar aan kruipen.”

Mooi setje shoppen

Omdat Koen haar zo aangenaam verrast, vindt Louise dat ze ook iets voor hem moet bedenken waar hij heel blij van wordt. “Ik besteed door de weeks niet altijd even veel tijd aan mijn bh en slipjes. Ik kies vooral voor gemak ook met het idee: er is niemand die het ziet. Ja Koen als ik me ’s avonds uitkleed, maar verder ziet geen mens het.” Voor het romantische weekendje dat er aan zit te komen, besluit Louise iets moois en pikants te shoppen, uiteraard online. Tijdens de pauze besluit ze een keertje niet aan de gezamenlijke lunchtafel te schuiven, maar eet ze haar salade achter haar bureau op.

Nee! Staat-ie achter me!

“Ik was lekker aan het shoppen en aan het vergelijken. Het is lastig om lingerie online te kopen, maar gelukkig  heb ik niet zo’n ingewikkelde maat dus dat het lukt wel. Net op het moment dat ik een prachtig rood setje aan het bekijken was, hoorde ik achter me iemand zijn keel schrapen. Ik schrok me naar en draaide me om maar vergat uit zenuwen om mijn scherm snel weg te klikken. Daar stond hij, mijn baas die net deed alsof hij niet zag wat ik aan het shoppen was. Uiteindelijk klikte ik door naar mijn mail en met een rood hoofd vroeg ik wat ik voor hem kon doen. Door de grond zakken, dat is wat ik op dat moment wilde.”

Hij bekijkt me anders nu

Sinds deze situatie is de verhouding tussen Louise en haar baas tamelijk ongemakkelijk. Het lijkt volgens Louise wel of hij haar na het voorval anders benadert. “Hij maakt pikante opmerkingen en is veel vaker dubbelzinnig. Dat was hij voorheen niet. Toen ik hem vertelde dat ik met Koen naar Parijs zou gaan, zei hij met een dikke knipoog: ‘Nou, dat zal wel een heel gezellig weekend worden, vermoed ik’. Ik voelde mijn gezicht knalrood worden en kon alleen maar stamelen. Opeens was ik niet zo adrem als anders maar dat komt echt omdat ik voel dat mijn baas mij na het zien van het pikante, rode setje mij met heel andere ogen bekijkt.”

Oeh la laaa… Online shoppen tijdens het werk, hoe ga jij daarmee om? Vind jij het geen punt om op kantoor even wat privézaken te regelen? Sterker: vind je dat je baas je daarvoor de ruimte en tijd moet bieden? Heb jij wel eens wat gênants meegemaakt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Anna Shvets via Pexels

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Martine van Os -

Wie is er dan ook zo stom om voor lingerie (!) te gaan shoppen onder de baas z’n tijd… maakt niet uit of het pauze is of niet, in je werkomgeving doe je toch zoiets niet? Online shoppen voor een cadeautje voor je kids of een boek voor de buurvrouw, maar lingerie..?? Kon dat net niet even wachten tot thuis? Die paar uur tussen lunchpauze en einde werkdag is toch geen halszaak om precies dan door pikante setjes te gaan lopen scrollen?

Joris -

De ene privézaak is de andere niet. Even een belletje plegen met de cv-monteur doe ik makkelijker dan ondergoed shoppen. En hoewel pauze géén werktijd is, loop je wel risico dat er een collega binnenkomt. Zoals de geïnterviewde heeft ervaren.

Reageer ook