fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lintworm in hersenen blijkt oorzaak hoofdpijn te zijn bij jonge vrouw (25)

Zeven jaar kampte een 25 jarige Australische vrouw al met hoofdpijn toen ze eindelijk de juiste diagnose kreeg. Een lintworm in haar hersenen. De larven van de lintworm  bleken de grote veroorzakers van de aanhoudende pijn in haar hoofd te zijn. Wat een gruwelijk verhaal.

Graatmager

Zelf dacht ik ook ooit een lintworm te hebben. Ik at tegen de klippen op, maar bleef graatmager. Mijn oma adviseerde me toen om naar de dokter te gaan om te laten onderzoeken of ik geen worm had. Ik ben wel op het spreekuur langsgegaan bij mijn huisarts, maar er bleek niets aan de hand te zijn. En niet veel later kwam ik gelukkig weer de nodige kilootjes aan (zelfs meer dan nodig :-)).

Ongewenste bewoner: lintworm in hersenen

Je hoeft niet echt klachten te hebben als je een lintworm hebt. Soms merken mensen het niet eens. De lintworm komt vaak binnen via voedsel, bijvoorbeeld via rauw vlees (bijvoorbeeld filet americain), ongaar vlees of slecht gewassen groente. Hij nestelt zich dan in de darmen. Maar van een lintworm in hersenen had ik nog niet eerder gehoord.

Lees ook: het Lintwormdieet

Lintworm in hersenen

De afgelopen zeven jaar trok de vrouw zo’n 2 a 3 keer per jaar aan de bel vanwege haar hoofdpijn. In eerste instantie werd er aan migraine gedacht en werd het ook als zodanig behandeld. Tot ze ook minder ging zien. Ze werd daarom ook onderzocht op eventuele tumoren in haar hersenen, maar tijdens een ingreep werd een cyste vol met lintwormlarven verwijderd.

Verwarring met hersentumoren

De aandoening van de Australische vrouw staat ook wel bekend als cysticercose of taeniose, een parasitaire infectie van het zenuwstelsel. Het RIVM meldt: “De tijd tussen infectie en het ontstaan van symptomen kan variëren van twee weken tot enkele jaren. Bij cysticerci in de hersenen kunnen symptomen van hersenvliesontsteking ontstaan, maar ook epileptische aanvallen. Verwarring met de diagnostiek van hersentumoren kan optreden’’. Dat is dus ook wat bij de Australische vrouw is gebeurd.

Hoe gaat het nu met de vrouw?

Helaas hebben wij dat nog niet gehoord. Maar we gaan er vooralsnog vanuit dat ze na de ingreep weer helemaal hersteld is. Zodra we meer nieuws hebben laten we het jullie zeker weten.

We zijn trouwens heel benieuwd of jullie al eerder iets hebben gehoord over een lintworm in hersenen? Zou je dat dan met ons willen delen bij de comments onder dit artikel? Zouden we enorm waarderen!

Bron: Telegraaf.nl

 

 

Reageer ook