fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe weet je of je last hebt van een lintworm?

Vroeger kon ik alles eten. Ik werd maar niet dik en jarenlang was ik graatmager. Mijn oma opperde regelmatig of ik misschien last had van een lintworm. Ik vond het zo vreselijk dat ze dat zei, moest er niet aan denken dat ik een worm had die binnen in mij van alles opat. Natuurlijk ging ik op een zeker moment wel even bij de dokter langs en die bezweerde mij dat er geen worm te bekennen was en dat ik gewoon in de groei was en daar al mijn energie voor nodig had. Toch moet ik regelmatig aan het verhaal van mijn oma denken …..

Stukjes worm

Helemaal toen een vriendin me onlangs vertelde dat ze last had gehad van een lintworm. Ze had steeds zo’n honger, maar dacht dat dat door het afvallen kwam. Ook had ze veel last van winderigheid, maar dacht dat bij haar dieet hoorde. Toen ze op vakantie in het hotel naar de wc ging zag ze kleine stukjes in haar ontlasting zitten die ze niet meteen herkende. Dat bleken dus stukjes van de worm te zijn ….

Hoe herken je of je een lintworm hebt?

Je hoeft niet echt klachten te hebben als je een lintworm hebt. Sommige mensen merken het in eerste instantie niet eens op. Op Lintworm.net kwamen we de volgende symptomen tegen.

  • Stukjes lintworm in de ontlasting of in bed.
  • Buikpijn of misselijkheid.
  • Honger of juist een gebrek aan eetlust. …
  • Bovenmatig winden.
  • Irritatie aan en rond de anus.

Dit is wat de Maag Lever Darm Stichting zegt over lintwormen: “Een lintworm geeft meestal geen klachten. Een lintworm wordt vrijwel altijd opgemerkt doordat men kleine witgele stukjes in de ontlasting aantreft. Deze stukjes zijn afgebroken segmenten van de achterkant van de lintworm. Meestal zijn ze één tot drie centimeter lang. Een lintworm kan (vage) buikpijn veroorzaken.”

Hoe loop je een lintworm op?

Je loopt een lintworm op doordat je de per ongeluk de eitjes inslikt. Deze kunnen meekomen in je groente of vlees. Was daarom je groente altijd goed en eet geen rauw vlees.

Hoe kom je van je lintworm af?

Meestal laat de kop van de lintworm niet vanzelf los van de darmwand. Daarom is het echt belangrijk dat je je laat behandelen met medicijnen die door de huisarts voorgeschreven moeten worden.

Heb jij ervaring met een lintworm?

We zijn heel benieuwd hoe jij ontdekt hebt dat je een lintworm had en hoe je er van af bent gekomen. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook