fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leuke Rijstweetjes Lassie en bekendmaking winnaars

Ook al weten de meeste mensen dat zilvervliesrijst gezonder is, toch gaat de voorkeur meestal uit naar witte rijst. Tegenwoordig eet ruim 70% van de Nederlandse gezinnen witte rijst. Het toevoegen van extra vezels aan deze rijst maakt de maaltijd nog gezonder. Daarom biedt rijstleider Lassie met de Extra-lijn de bekende soorten rijst met extra toegevoegde vezels.

Lassie Extra is er in de varianten Toverrijst Extra, Basmati Extra en Pandan Extra. Damespraatjes organiseert een leuke winactie met Lassie, kijk onderaan dit artikel of je de winnaar bent.

Bewuste keuze voor gezonde voeding

De vezels die Lassie aan de rijstkorrels toevoegt zijn afkomstig uit peulvruchten en hebben dezelfde gezonde voedingseigenschappen als rijstvezels uit zilvervliesrijst. In tegenstelling tot rijstvezels zijn de vezels uit peulvruchten wit van kleur, waardoor de vertrouwde witte kleur van Toverrijst behouden blijft. Lassie Extra vormt een bewuste keuze voor gezonde voeding.

Extra herkenbaar

Om Lassie Extra gemakkelijker te kunnen onderscheiden van de normale witte rijst, introduceert de rijstgigant een nieuwe verpakking voor de Extra-producten. Vanaf oktober liggen de nieuwe pakken in de winkel. Sinds 1 mei 2012 zijn alle verpakkingen van Lassie al FSC-gecertificeerd. De grondstoffen van een product met het FSC-keurmerk zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen waar rekening wordt gehouden met de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn.

Weetjes over rijst

  • 1 kilo rijst bevat maar liefst 50.000 rijstkorrels
  • Er bestaan meer dan 100.000 verschillende rijstsoorten ter wereld
  • Over de hele wereld wordt jaarlijks ongeveer 350 miljoen ton rijst geproduceerd
  • Wereldwijd eet men jaarlijks 85 kilo rijst per persoon, in Nederland is dit 4 kilo
  • Lassie Extra toverrijst bevat 23% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels per portie. Dit is maar liefst 5% meer dan de hoeveelheid vezels in een portie zilvervliesrijst
  • In China begroet men elkaar met “Hebt u vandaag rijst gegeten?”
  • In Azië wenst men elkaar een gelukkig Nieuwjaar door te zeggen: “Ik hoop dat je rijst nooit zal aanbranden”
  • In sommige landen gelooft men dat het omstoten van een pan rijst of het knoeien van rijst ongeluk brengt.

Lassie

De naam Lassie bestaat al sinds 1954. Het eerste product dat onder deze naam werd verkocht is de nog altijd populaire Lassie Vluggort. Lassie, de grootste en meest bekende Nederlandse leverancier van rijst, heeft zijn jaren lange succes voor een belangrijk deel te danken aan de droge witte korrel van Lassie Toverrijst. Dit gebruiksvriendelijke, geurige product is van meet af aan bij de Nederlandse consument in de smaak gevallen. Lassie rijst wordt beschouwd als een lekkere en gezonde basis voor de dagelijkse maaltijd. www.lassie.nl

Winactie met Lassie

De winnaars zijn: Sylvia Betist, T. Duut en Caroline Samsen

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Alma Goldbach -

De lekkerste gerechten maak je met Lassie

Reageer ook