Lekker aardbeienijs maken zonder ijsmachine

De zomer blijft maar duren en het is buiten echt heet. Wat heerlijk! Maar we kunnen wel wat verkoeling gebruiken en hoe leuk is het dan om vanmiddag zelf ijsjes te maken. En zijn je kinderen thuis dan vinden ze het vast geweldig om je te helpen? We kwamen een lekker recept tegen op Lifehacking.nl, waarbij je geen ijsmachine nodig hebt.

Wat heb je nodig voor een lekkere bak met aardbeienijs? Hier een overzichtje van de ingrediënten:

  • 750 g aardbeien (voor de basis van het ijs) en wat extra aardbeien om er later in te doen
  • 375 ml kokosroom. Kokosroom bevat ca 20 % vet en kan als vervanger voor echte slagroom worden gezien. Je kunt natuurlijk ook gewoon slagroom gebruiken (moet een keer kunnen toch?)
  • 100 g suiker of rietsuiker
  • sap van 1 limoen of citroen
  • 1 vanillestokje of een zakje vanillesuiker
  • Eengrote, diepe schaal of bak

Zo maak je dat

Haal de kroontjes van de aardbeien. Rol de aardbeien door de mix van suiker, limoensap en vanille (of de zaadjes uit het vanillestokje). Laat dit even een uurtje staan.

Plet de aardbeien met een vork en duw ze door een zeef, zodat je een lekkere puree krijgt. Meng de puree van aardbeien door de kokosroom. Snijd de extra aardbeien die je apart had gehouden in stukjes en voeg deze toe aan de mix. Giet het mengsel in de grote bak.

Nog even geduld

Zet de bak met het mengsel in de vriezer en na een uurtje of twee tot vier is het klaar. En dan: smullen maar!

 

 


Reageer ook