fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ik op mijn zevenentwintigste al Botox gebruik (en antwoorden op al je vragen)

Verbaasd en licht in shock, zijn veel mensen wanneer ik ze vertel dat ik Botox gebruik. “Huh, dat had ik écht niet van jou verwacht” of “maar je hebt dat toch helemaal niet nodig?”, zijn reacties die ik krijg wanneer ik vertel dat ik half december de naald in mijn voorhoofd heb laten zetten. Voor mij was het niks heftigs of extreems, maar ik merk dat anderen er veel vragen over hebben. Voor mij is botox niks om geheimzinnig over te doen en in dit artikel geef ik dan ook graag antwoord op deze vragen! 

“Je bent pas 27 jaar oud. Ben je niet wat te jong voor botox?”

Wanneer (en of je überhaupt) met het gebruik van botox begint, is heel persoonlijk. Er zijn mensen die al beginnen voordat ze rimpels krijgen en er zijn mensen die ‘pas’ beginnen als ze al flink wat rimpels hebben. 27 is inderdaad een relatief jonge leeftijd om met botox te beginnen, maar ik doe dit omdat ik mij nu al stoorde aan een rimpel in mijn gezicht.

“Had je wel rimpels dan?”

Ja, ik had een flinke fronsrimpel. Ik had altijd al een sterke frons, bijvoorbeeld wanneer de zon fel in mijn ogen scheen, maar sinds een paar maanden bleef de rimpel ook zichtbaar als ik niet fronsde. Dit vond ik niet zo mooi en ik vond het niet bij mijn leeftijd passen.

“Deed het pijn?”

Doordat ik alleen mijn frons heb laten behandelen, kreeg ik in maar één zone botox. In totaal waren het vier prikjes; twee boven mijn rechter wenkbrauw en twee boven mijn linker wenkbrauw. Dit was wel wat gevoelig, maar pijnlijk zou ik het niet willen noemen. Ik had na de behandeling wel wat last van hoofdpijn, dit is iets waar meer mensen last van schijnen hebben na een botox behandeling. Ik heb een paracetamol genomen en de volgende dag was de pijn al verdwenen.

“Waar heb je het laten doen?”

Ik heb mij laten behandelen bij het Nationaal Huidcentrum in Naarden. Hier was ik al eerder geweest voor het laten weglaseren van mijn tattoo. Het is een mooie kliniek, met vriendelijke en kundige mensen. Mijn botox behandeling werd uitgevoerd door cosmetisch arts Tom Decates. In mijn optiek een vriendelijk en ervaren arts die alle tijd voor je neemt.

“Wat heb je ervoor betaald?”

Voor één zone botox heb ik 175 euro betaald. Ik heb bij het kiezen van een kliniek en arts overigens niet naar de prijs van de behandeling gekeken. Ik vond het vooral belangrijk dat ik goed geholpen werd en dat de behandeling zou worden uitgevoerd door een arts.

“Ben je tevreden met het resultaat?”

Ja, heel erg tevreden! Botox heeft een paar dagen tot weken nodig om tot het optimale eindresultaat te komen. Dit omdat het middel moet inwerken. Bij mij zag je na een paar dagen al een enorm verschil. Daarnaast ben ik blij dat mijn gezicht (op de flinke frons na), helemaal hetzelfde is gebleven. Als mensen niet weten dat ik botox heb gebruikt, dan zien ze niks aan mij. Ik krijg alleen complimentjes dat ik er goed uitzie!

Mara botox

“Wil je meer aan je gezicht laten doen?”

Voorlopig niet. Ik ben blij met hoe ik eruit zie en ik vind het helemaal niet nodig om verder iets te laten doen.

“Zou je het nog een keer doen?”

Botox heeft een tijdelijke werking, van ongeveer drie tot vier maanden. Zodra het is uitgewerkt, wil ik het wel opnieuw laten doen.

“Raad je het mij aan?”

De keuze voor een cosmetische ingreep is een hele persoonlijke. Ik raad  het dan ook niemand aan  of af om botox te nemen. Mocht je hebben besloten botox te willen gebruiken, dan is mijn enige aanbeveling om het door een cosmetisch arts uit te laten voeren. En dus niet door de tandarts, kapster of schoonheidsspecialiste!

Heb je nog meer vragen over mijn botox-behandeling? Dan kan je ze in de reacties stellen! Stel je ze liever niet ‘zo in het openbaar’, dan mag je mij ook altijd een mailtje sturen op [email protected].

Reageer ook