fb
Damespraatjes Damespraatjes

Laminaat heeft vele voordelen. Lees hier welke!

Een van mijn vriendinnen, Mo, heeft in de binnenstad van Amsterdam een prachtig appartementje gekocht. Voor een prima prijs, maar er moet wel veel aan worden opgeknapt. Zo moet ze iets met de vloer. Er ligt nu oud en smerig tapijt in de woonkamer dus dat moet er sowieso uit. Mo weet nog niet zo goed wat ze op de vloer wil hebben. Een nieuw tapijt? Betonvloer? En een laminaatvloer, opperde ik. Daar had ze nog niet aan gedacht.

Eigenlijk wist Mo niet zo goed wat een laminaatvloer precies is en ik ook niet. Dus dat zochten we op. We lazen dat laminaat uit vier lagen bestaat. Een toplaag waar soms een houtstructuur in is gewalst zodat er een hout-effect ontstaat. Vervolgens is er een dessinlaag die van papier is gemaakt waarop het patroon van het laminaat is geprint. De volgende laag is de HDF-laag, dit is de dikste laag en zorgt voor de sterkte. En de laatste laag is de dragerlaag, die de vloer beschermt tegen vocht van onderaf. Bijkomend voordeel is dat de vloer eruit ziet als een natuurvloer maar gunstiger is geprijsd.

Laminaat leggen, zo lezen we op internet heeft ook best veel voordelen ten opzichte van andere vloeren.

1. Eenvoudig schoon te houden

De belangrijkste reden voor Mo is misschien wel dat laminaat makkelijk schoon te maken is. De toplaag kan tegen een stootje en vuil en vocht krijgt de kans niet door te dringen in het hout. Een houten vloer knapt er van op als je hem regelmatig in de olie zet, laminaat heeft voldoende aan een poetsbeurt met een droge of vochtige doek. Houd je je vloer jarenlang in een uitstekende conditie.

2. Makkelijk te leggen

Een ander voordeel is dat het niet zo heel ingewikkeld is om laminaat te leggen. De planken passen, door een kliksysteem, als een puzzel in elkaar. Lijm en cement zijn niet nodig om een egale vloer in je huis te leggen. Voor de zekerheid kun je een handige vriend vragen om te helpen, maar Mo is best handig en het lukt haar ongetwijfeld zelf. Mocht er een plank beschadigen of lelijk worden, dan kun je die makkelijk vervangen.

3. Laminaat in de keuken

Niet alleen in de woonkamer is laminaat ideaal, ook in de badkamer en de keuken kun je laminaat leggen. Deze planken hebben een extra bescherming waardoor ze goed tegen water kunnen. En wat dacht je van laminaat in een kinderkamer? Makkelijk schoon te houden en er kan zorgeloos worden gespeeld.

Mo is om en kiest voor een laminaatvloer ook omdat het nauwelijks is te onderscheiden van een echte houten vloer. Ik ga helpen en voor de zekerheid en gezelligheid nodigen we die handige vriend uit….

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook