fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips voor Sandra om zelf klusser te worden

Vrouwen kunnen niet klussen! Een belachelijk vooroordeel waar de meeste mensen gelukkig niet meer in geloven. Bij ons thuis was het al zo dat mijn moeder het grootste technische inzicht had en regelmatig spullen in huis repareerde waar mijn vader geen gevoel voor had. In het gezin dat ik nu zelf heb is het niet anders, mijn man raakt geen schroevendraaier aan en raadt me meestal aan om er een timmerman of electrien bij te halen. Maar eerst probeer ik het zelf, maar met een boormachine heb ik nog nooit gewerkt en dat wil ik wel graag leren. De hoogste tijd dus om met mezelf aan de slag te gaan en een echte klusser te worden. Van een vriendin kreeg ik de volgende tips.

1. Volg een cursus. Pak het grondig aan en ga naar een klasje waar je echt kunt leren klussen. Je ontmoet er ook lotgenoten die net zover zijn als jij en samen gaan jullie aan de slag om handiger te worden. In de cursus elektra en verlichting bijvoorbeeld, leer je niet alleen hoe je een lamp aansluit, maar ook hoe je stoppenkast werkt. Best handig. Oh ja, veiligheid staat voorop in deze cursussen, en als je veilig werkt hoef je ook niet bang te zijn :-). Voor meer informatie kijk eens bij Femtech.

2. Kijk filmpjes op Youtube. Wil jij niet een hele cursus volgen, maar wil je gewoon een karweitje in huis doen, bijvoorbeeld een gat in de muur boren en zien hoe een accuboormachine nou eigenlijk werkt? Kijk dan eens op Youtube, je zult er versteld van staan wat een handige tutorials er zijn.

3. Begin eenvoudig en bouw het op. Ga niet meteen een hele verbouwing in je eentje op je nemen. Neem de tijd om alles te leren. Doe je dat niet dan kan het wel zijn dat je misschien niet altijd oog voor veiligheid hebt en dat gaat toch voor alles.

4. Praat er over met anderen. Hoe stoer is het om op verjaardagen te vertellen dat je zelf regelmatig in huis klust. Wedden dat de meeste mannen jou dan graag willen vertellen hoe het moet. Kan best macho overkomen (en ook zo bedoeld zijn), maar luister naar hun verhalen en pik het juiste er uit op en doe er je voordeel mee!

5. Zorg voor goed gereedschap. Dat maakt het klussen wel zo leuk en makkelijk. Niet is ergerlijker dan slecht functionerende spullen. Goed gereedschap is vaak ook veiliger.

Ben jij zelf ook klusser bent? Hoe heb je het geleerd? Heb je er een opleiding voor gevolgd of heb je het in de praktijk geleerd? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook