fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kussens plat en futloos? Met deze tip zijn ze weer als nieuw!

Mijn vriend is het afgelopen weekend teruggekomen na een vakantie in de Verenigde Staten. Hij kwam thuis met een zongebruinde huid, prachtige verhalen en jaloersmakende foto’s. Genieten! Maar, iets wat minder genieten is, is dat hij ook een mega jetlag mee terug nam naar Nederland. En als hij slecht slaapt, slaap ik op de een of andere manier ook minder lekker. 

Daar kwam ook nog eens bij dat mijn hoofdkussen plat en futloos was geworden. Dus naast het feit dat ik een jetlag had zonder ooit op vakantie te zijn geweest, kon ik ook maar steeds niet lekker liggen. Gisteren was ik er helemaal klaar mee, tijd om in ieder geval iets aan het kussen-probleem te doen.

Kussens plat en futloos? Met deze tip worden ze weer als nieuw!

Dit trucje gebruik ik al jaren en werkt top! Kussens worden minder fluffy doordat ze langzaam maar zeker steeds een beetje meer vocht opnemen. Nu moet je niet denken aan liters water, maar als je zweet komt dit toch in het kussen terecht.

Leg je kussens (zonder hoes of sloop) voor een half uur in de volle zon. Draai ze halverwege om. De warmte van de zon zorgt ervoor dat het vocht uit de kussens verdwijnt en dat ze weer als nieuw zijn.

Eindelijk lekker geslapen

Het klinkt als een wonder, maar ik heb heerlijk geslapen (en mijn vriend trouwens ook). Mijn kussens waren heerlijk fluffy, ik kon eindelijk ontspannen en ook aan de jetlag van mijn vriend lijkt langzaam maar zeker een einde te komen.

Heb jij ook nog goede huishoudtips? Laat het ons weten! Wie weet verschijnt jouw tip bij ons op de website. Laten we elkaar helpen om het huishouden wat makkelijker te maken.

Lees ook: Met deze tip is je was veel sneller droog!

met-deze-tip-is-je-was-veel-sneller-droog-760x440

Reageer ook