fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin lost het probleem van glurende buren op met duo rolgordijnen

Vrienden die verbouwen, ik ben er gek op. Ik heb twee linkerhanden, dus klussen zit er niet in, maar daarentegen ben ik goed in het beheren van de sfeer. Ik zorg voor koffie. Goedkope gevulde koeken. Bier. Patat. Dat! En ik barst van de goede ideeen. Uitvoeren kan ik ze niet, opperen wel. “Zeg, word jij niet doodziek van die glurende buren?” vraag ik Bianca. Ze knikt zuchtend. “Ik weet wel wat!”

Opeens zag ik haar staan. Een buurvrouw. Achteloos rommelde ze wat aan de blaadjes van de plant die ze voor haar raam had staan. Ondertussen verrekte ze haar nek om in het huis van mijn vriendin te kijken. Als een van de werkmannen zijn bus parkeerde, stond ze tegen het raam geplakt. “Why?” vroeg ik Bianca. Mijn vriendin haalde haar schouders op. “Gewoon een enorm nieuwsgierig Aagje dat verder niet zoveel te doen heeft. Of misschien is ze wel heel eenzaam en zoekt ze contact.”

Aagje van de overkant

Ik voorzag de harde werkers van koffie en kano’s. Met hun zwarte handen schoven ze de goedkope koek naar binnen. Ik harkte de woonkamer aan, gooide het afgestoomde behang in grote vuilniszakken. Aagje van de overkant volgde elke beweging. Ik zwaaide. Snel schoot ze achter het gordijn. Dat was duidelijk niet de bedoeling. Ik schonk koffie voor de schaftende mannen die buiten op hun koelboxen zaten.

Duo rolgordijnen

“Wat ga je voor je ramen hangen?” vroeg ik mijn vriendin. “Ik denk dat ik geblindeerd glas neem, dan ben ik van Aagje af,” grapte Bianca. Ze had nog geen idee. Ik wel. “Je hebt tegenwoordig duo rolgordijnen. Die bestaat uit twee lagen stof. Een baan doorzichtig en de ander ondoorzichtig. Als je die over elkaar beweegt, kun je zelf bepalen of je licht en Aagje van de overkant toelaat, of dat je woonkamer verduistert.” Triomfantelijk keek ik Bianca aan. “Waar koop je die rolgordijnen?” vroeg ze.

In de weg

Samen zaten we achter haar laptop en stelden via https://duorolgordijn.eu  de rolgordijnen zelf samen. Dat ze ook nog uit een eigen Nederlandse fabriek kwamen, vond Bianca helemaal geweldig. “Je loopt tijdens verbouwingen dan wel vaker wel dan niet in de weg, maar ik ben gek op je praktische kennis,” highfivede Bianca. En ze drukte op de knop ‘bestellen’

Voor de zekerheid zwaaide ik nog een keer naar Aagje van de overkant. Dat was binnenkort verleden tijd.

Heb jij last van glurende buren? Wat heb jij voor de ramen gehangen? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Tinie -

Oh wat leuk om te lezen. Heb hier ook mijn duorolgordijn gekocht. Zeer tevreden.

Reageer ook