fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin koopt zonder stress haar Sinterklaas-cadeautjes online

Mijn vriendin Bianca heeft een heel goede feestdagen-cadeau-koop-techniek; zij let het hele jaar op. Voor haar geen stress en last-minute cadeaushoppen in december, nee, zij heeft alles al in huis. “Moet je ook eens doen, scheelt je enorm veel stress in de toch al zo drukke laatste maand van het jaar.” Ik moet toegeven: ze heeft gelijk.

Als Bianca iets leuks ziet, bekijkt ze het en bedenkt wie ze dat cadeau kan doen. Als ze iemand weet, dan koopt ze het. Omdat Bianca een stuk minder chaotisch is dan ik, onthoudt ze wat ze heeft gekocht, voor wie en waar ze het heeft opgeruimd. “Ik leg alle cadeautjes in de kast met de naam erop voor wie het is. Kan ik nooit misgrijpen,” legt ze haar tactiek uit.

Grrr.. waar lagen ze nou?
Ik herken de tactiek van mijn vriendin wel, maar bij  mij pakt het altijd anders uit. Toen Bob en Tom kleiner waren en ik minder werkte dan nu, had ik alle tijd om te shoppen voor cadeaus. Terwijl zij andere mensen vanuit de buggy vermaakten, kocht ik cadeautjes voor ze. Vond ik slim van mezelf, dan had ik dat maar vast. Leuke geschenkjes voor in de schoen en in de zak. Als december naderde, raakte ik in paniek. Want waar had ik die cadeautjes nou gelaten? En: wat was het ook al weer? Alsof ik niets beters had te doen, kamde ik het huis uit. Uiteindelijk vond ik de cadeaus die ik in de zomer had gekocht in januari. Te laat dus.

Lichtgevende wereldbol
Tegenwoordig doe ik het anders. Omdat ik het razend druk heb, ontbreekt het me aan tijd om uitgebreid in de stad te lopen op zoek naar cadeaus. Tegenwoordig koop ik alle cadeautjes online. Verschillende websites, zoals topcadeau.nl, hebben voor elk wat wils. Daar vind ik van alles voor pakjesavond. Hoewel mijn mannen niet meer geloven, vind ik het wel leuk om voor iedereen een klein cadeautje te hebben. Online is er genoeg keuze. Zo heb ik voor Tommie allerlei leuke artikelen van de Minions gezien. Daar is hij dol op.  En als ik bijv op de categorie ‘sinterklaas‘  zoek, zie ik zo al vijf leuke cadeautjes voor Bob. Ik denk dat hij blij wordt van de lichtgevende wereldbol. Of misschien die lamp in de vorm van een kwal? Nee, ik kies voor de wereldbol. Voor Robert bestel ik een doucheradio. Kan hij lekker ‘s ochtends onder de douche naar zijn favoriete muziek luisteren.

Het liefst zou ik net als Bianca gedurende het jaar cadeautjes verzamelen, maar ik vrees dat het mij niet gaat lukken. Gelukkig is er internet dat vol leuke cadeausites staat. Zo kan ik zonder vlekken in mijn nek van de stress Sinterklaas en Kerst vieren.

Hoe doe jij dat? Koop jij op het laatste moment je cadeautjes? Waar doe je dat? Bestel jij cadeaus via internet of wil je liever naar de winkel? Wij zijn heel benieuwd! Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook