fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf koffiecapsules vullen? Zo doe je dat!

Sinds ik moeder ben van twee kinderen die niet altijd even goed slapen, is koffie een soort eerste levensbehoefte geworden. Voor die tijd dronk ik het natuurlijk ook, maar toen was het alleen nog om de heerlijke smaak en goddelijke aroma’s. Tegenwoordig waardeer ik het bakkie pleur ook om z’n stimulerende eigenschappen, haha! Dat neemt niet weg dat ik ook van de lekkere smaak blijf genieten. Genieten en wakker worden gaan hand in hand ;). Als je net als ik veel koffie drinkt, weet je dat koffiecapsules best prijzig kunnen zijn. Ook zijn het meestal wegwerpproducten, waardoor het (zelfs als je ze laat recyclen) niet bepaald goed is voor de planeet. Beter is om zelf koffiecapsules te vullen. Zo doe je dat! 

Voordelen van zelf koffiecapsules vullen

Zelf koffiecapsules vullen kent eigenlijk alleen maar voordelen! Met een machine zoals de Capsulier Lite Capsulevuller (verkrijgbaar bij Coolsound) kun je eenvoudig zelf cupjes maken. Deze cupjes zijn herbruikbaar en gemaakt van roestvrijstaal. Na gebruik was je deze af en kun je ze opnieuw gebruiken. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee!

Goede kwaliteit koffie

Nog een voordeel: je zit niet meer vast aan de vaak matige koffie die standaard in de capsules zit. Eindelijk kun je bij dat leuke lokale koffiebrandertje versgemalen koffiebonen kopen. Deze kun je door de koffiebrander laten malen. Een andere optie is om de koffiebonen zelf te maken in een bonenmaler. Ik haal zelf elke week versgebrande bonen bij een koffiebrander hier in Bussum. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me nooit had gerealiseerd dat je ook thuis koffie kunt drinken zoals je dat bij goede koffietenten doet. Echt een wereld van verschil!

Koffie uit de supermarkt

Je kunt ook gebruikmaken van koffie uit de supermarkt. Ik ben daarbij zelf nooit weg van de prijs-kwaliteitverhouding, maar als je geen lokale koffiebrander in de buurt hebt, dan is het wel de beste optie.

Hoe werkt de capsulevuller?

Het gebruik van de capsulevuller is eenvoudig. Vul de capsule met de gewenste hoeveelheid (vers)gemalen koffie. Druk de koffie aan met de hendel en je kunt hem direct in je koffiezetapparaat stoppen. Kind kan de was doen! Ook leuk: voeg eens wat verse kruiden of specerijen toe aan de capsule. Denk aan kaneelpoeder, nootmuskaat, pumpkin-spice, chai kruiden of cacaopoeder. Zo lekker! Zeker rond de feestdagen zijn dit soort combi’s heel erg leuk en lekker om te maken.

Samengevat

Je hebt dus betere koffie tot je beschikking, kunt zelf experimenteren met smaken, hoeft geen kostbare capsules meer te kopen én het is beter voor het milieu. Eigenlijk geen reden om niet zelf je koffie capsules te vullen dus!

Praat met ons mee

Kende jij dit systeem al? Wat is voor jou de hoofdreden om te stoppen met de normale kant-en-klare koffiecapsules? Wil jij iets goeds doen voor het milieu, betere koffie drinken of al het bovenstaande? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Jenny Ueberberg via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook