fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan jij je rommel ook niet meer kwijt? Drie manieren om het je huis uit te krijgen!

Je kent het wel: je huis of appartement dat zo ruim leek toen je er introk, lijkt met de dag kleiner te worden. Overal staan, liggen en slingeren spullen. In het begin is dit best gezellig, maar na een tijdje kan het een grote frustratie worden. Zeker als je opgroeiende kids hebt, heb je immers nooit genoeg ruimte. Wat doe je met al die rommel? Gooien we dan maar lekker alles de prullenbak in? Daar zeggen wij volmondig nee op. Want we zijn tegen verspilling. Zo probeert Mara alvast de omslag naar verspillingsvrij leven te maken. Hieronder dus drie simpele manieren om je spullen kwijt te raken zonder dat je het milieu al te veel belast.

1. Sla het op het voor later

Wij zijn grote fans van de Netflix-serie Tidying up with Marie Kondo. Haar vraag “Word je hier blij van?” is dan ook een erg goed uitgangspunt om te bepalen of je iets wil houden of niet. Het blijft echter menselijk om te twijfelen of je iets wel echt wil weg doen, want wat als je er later toch nog blij van wordt? Of wat als je beslist om toch nog eens mama te worden en je dus nog geen afscheid kan nemen van die babyspulletjes? En, we weten het ondertussen allemaal, binnen enkele jaren is die rok die je nu maar oubollig vindt, weer helemaal trendy. Nou, ook daar zijn oplossingen voor. Bijvoorbeeld die van aanbieder Boxie24, die kleine en flexibele ruimten biedt waar je zelf je spullen kunt opslaan en nu ook in Nederland actief is. Zo smijt je niets weg dat je later misschien toch nog nodig hebt en koop je nooit tweemaal hetzelfde. Maak hier wel een doordachte selectie in, want anders is je extra opslagruimte voor je het weet ook gewoon overvol en dan heeft het natuurlijk weinig nut.

2. Neem deel aan een fijne vlooienmarkt

De zomer staat voor de deur en wij vinden het reuze gezellig om fijn vlooienmarktjes af te struinen in de stad. Maar waarom niet eens zelf deelnemen aan zo’n markt? Je raakt van je rommel verlost en je houdt er nog een aardige duit aan over ook. Selecteer thuis de spulletjes, de kleding en de meubels die je niet meer wil. Nog een aantal tips voor een goede verkoop: maak je stalletje aantrekkelijk, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van opvallende kleuren en leg de leukste en vooral goedkope items aan de voorzijde, zodat ze mensen aantrekken. Hoe houd je ze dan bij je tafel? Zorg simpelweg dat je kraampje goed georganiseerd is, plaats duidelijke prijstags en leg soorten items bij elkaar. Overzichtelijkheid is de sleutel tot een goede verkoop. Hier vind je de leukste rommelmarkten van het land; misschien is er wel een leuke in jouw buurt.

3. Doneer

Iets wat jij niet meer nodig hebt en waarvan je denkt dat het overbodig is, kan voor een ander van levensbelang zijn. Dat geldt zeker voor kinder- en babyspulletjes. Doe dus iets terug voor de maatschappij, terwijl je je huis opruimt. In Nederland leven immers 421.000 kinderen onder de armoedegrens. Vele mama’s en papa’s zijn afhankelijk van giften om hun kroost toch een normale jeugd te bieden. Daar helpen we erg graag aan mee. Een project dat ons dan ook erg nauw aan het hart ligt, is “Het Vergeten Kind” dat specifiek kids steunt die in moeilijke gezinssituaties zitten; daar zijn er meer dan 100.000 van in ons landje. Daarnaast wonen ook nog eens 55.000 jongeren niet meer thuis. Ons hart breekt als we hieraan denken, want deze kinderen zijn vaak onzichtbaar voor de maatschappij. Ze hebben dus alle hulp nodig die geboden kan worden. Hier lees je hoe je via “Het Vergeten Kind” spullen kunt doneren.

Wat doe jij met spullen die je je huis uit wilt? Laat het ons weten!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook