fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kun je een vaginale schimmelinfectie van je natte zwemkleding krijgen?

Jeuk, een branderig gevoel en meer vaginale afscheiding: een vaginale schimmelinfectie kan heel erg vervelend zijn. Hoewel het gelukkig niks is om je zorgen over te maken en het vaak goed behandelbaar is, is het natuurlijk fijn om het zo veel mogelijk te voorkomen. Je weet waarschijnlijk al dat je het beste katoenen ondergoed kunt dragen, wat je elke dag verschoont en je op 60 graden wast. Ook is het slim om niet te strakke kleding te dragen en om je vagina alleen met water te wassen. 

Vaginale schimmelinfectie door badkleding

Maar wist je ook dat te lang je natte zwemkleding aanhouden ervoor kan zorgen dat je een vaginale schimmelinfectie oploopt? Schimmels zijn dol op vochtige en donkere plekken en in een nat zwembroekje of badpak vinden ze het dan ook heerlijk. Tel daar eventuele viezigheid en/of chemicaliën in het zwemwater bij op en je hebt de perfecte omgeving voor een vaginale schimmelinfectie.

Schoonmaken met water

Na het zwemmen kan je dus het beste je zwemkleding lekker uittrekken, uithangen en in de zon laten drogen. Heb je in vies water gezwommen, dan kan het fijn zijn je vagina even schoon te maken met wat schoon water. Zeep kan je hierbij achterwege laten! Droog je vervolgens goed af met een droge handdoek (bij voorkeur van katoen).

Droog ondergoed

Natuurlijk hoef je niet na iedere plons je helemaal uit te kleden en af te drogen. Maar ga je tussen het badderen door ergens lunchen, even winkelen, wandelen of uitgebreid aan de borrel? Trek dan liever even droog ondergoed aan. Dat zit trouwens toch ook veel lekkerder :-).

Lees ook: Tips voor het wassen van je sportkleding

Heb jij regelmatig last van schimmelinfecties na een dagje strand of zwembad? En denk je dat dit een oplossing kan zijn? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂  

Reageer ook