fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan het kwaad om te sporten met een kater?

Als ik een avondje gedronken heb, merk ik dat ik écht geen achttien meer ben. De volgende ochtend ben ik extreem moe, heb nergens zin in, ben vaak misselijk en heb knallende koppijn. Het enige wat ik op dat moment wil, is liggen en niks doen. Ik ken daarentegen ook mensen die juist graag sporten als ze een flinke hangover hebben. Hun theorie: ik zweet mijn kater eruit en ik voel me beter omdat ik me over mijn kater heenzet. Maar klopt dat wel?

Beter voelen

Het klopt dat je je daadwerkelijk beter kunt voelen door te gaan sporten. Je maakt adrenaline aan en door sporten kunnen er ook endorfines vrijkomen. Het zou dus maar zo kunnen dat jij je daadwerkelijk beter voelt door een flinke workout na een avondje drinken. Ook het argument dat je je beter voelt door te zweten, komt niet helemaal uit de lucht vallen. De gifstoffen die vrijkwamen door het drinken van alcohol worden inderdaad uitgescheiden via je urine, adem en zweet.

Lees ook: Paracetamol of Ibuprofen bij een kater?

Blessures

Toch is het wel goed om je te realiseren dat sporten met een kater niet alleen maar positieve effecten tot gevolg heeft. Zo neemt de kans op een blessure flink toe als je een avondje bent doorgezakt. Dit komt vooral door vermoeidheid, waardoor je minder alert bent. Je hebt dus een verhoogde kans op ongelukjes en dat kan roet in het eten gooien voor je workouts over een langere periode.

Uitgedroogd

Daarnaast is het goed om je te realiseren dat je lichaam hoogstwaarschijnlijk flink is uitgedroogd. Drink dus veel water tussen je alcoholische drankjes door en gooi er de volgende ochtend na het wakker worden ook direct nog een litertje tegenaan. Wees er ook tijdens het sporten alert op dat je voldoende drinkt en houd wat extra waterpauzes.

Toch sporten met een kater

Ga je toch met een kater de sportschool in? Houd er dan rekening mee dat je last kunt krijgen van kramp, duizeligheid en een hogere kans op blessures. Doe het dus wat rustiger aan (met bewegen is natuurlijk niks mis!), drink voldoende water en luister naar je lichaam.

Praat mee

Houd jij ervan om te sporten als je een kater hebt? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook