fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe herken je het verschil tussen hoofdpijn en migraine?

hoofdpijn en migraine

Als ik te weinig water drink, slecht heb geslapen of veel stress heb, kan ik soms last van hoofdpijn krijgen. Wat bij mij vaak werkt is om een halve liter water te drinken, even op bed te gaan liggen en tot rust komen. Vaak ebt de hoofdpijn dag weg. Gebeurt dat niet? Dan neem ik ook een paracetamolletje en ik heb het nog niet vaak meegemaakt dat het daarna niet over is. 

‘Gewone’ hoofdpijn

Hoofdpijn is een zeer veelvoorkomende kwaal, die over het algemeen onschuldig is. Het wordt vaak veroorzaakt door spanning, een tekort aan vocht of als je lang naar een beeldscherm hebt gekeken. Dit wordt ook wel  ‘spanningshoofdpijn’ genoemd, waarbij het voelt alsof er een strakke band om je hoofd zit. Bij sommige mensen voelt het anders, maar wat het kenmerkt is dat het om ‘hoofdpijn zonder duidelijke kenmerken’ gaat.

Migraine

Bij migraine is dit anders, dit heeft namelijk wel een aantal hele duidelijke kenmerken. Zo heb je bij migraine namelijk vaak maar aan één kant van je hoofd last en heb je last van een kloppende pijn. Deze pijn wordt erger wanneer je inspanningen verricht en kan er voor zorgen dat je overgevoelig bent voor licht en geluid. Ook misselijkheid en overgeven zijn typische klachten die je bij migraine kunt hebben.

Lees ook: Jeukende tepels lang niet altijd onschuldig

Naar de huisarts

Heb je regelmatig last van hoofdpijn en weet je niet goed waar het door komt? Maak dan eens een afspraak met je huisarts. Samen kunnen jullie onderzoeken wat de hoofdpijn veroorzaakt en wat een manier is om het onder controle te krijgen. Twijfel je aan de informatie in dit artikel of heb je andere vragen op medisch gebied? Maak ook dan een afspraak met je huisarts om dit te bespreken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook