fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kaarsvet van kleding verwijderen? Dat doe je met deze truc!

Een paar weken geleden hadden we een gezellig etentje met vrienden. De wijn vloeide rijkelijk en de avond duurde lang… Wat een gezelligheid! Toen de vrienden laat in de nacht naar huis vertrokken en ik de tafel begon af te ruimen, viel er een kaars om. Gelukkig geen brand of nare brandwonden, maar wel een flinke lading kaarsvet op mijn jurkje. ‘Die kan je weggooien’ riep mijn vriend nog plagerig door de keuken.

Mijn jurkje weggooien? Natuurlijk ga ik hem niet zomaar weggooien! Er moet toch wel een manier zijn om kaarsvet van kleding te verwijderen? Na een paar minuten Googelen kwam ik op een makkelijke manier. Zo makkelijk (en effectief) dat ik het graag met jullie deel!

Kaarsvet van kleding verwijderen? Dat doe je met deze truc!

Laat het kaarsvet eerst goed stollen en veeg het niet verder uit. Dit is zinloos. Zodra het droog is leg je het kledingstuk op de strijkplank, met een stukje keukenpapier op de vlek. Strijk er met een warme strijkbout overheen en het kaarsvet zal opnieuw voelbaar worden. Het wordt vervolgens geabsorbeerd door het stukje keukenpapier en je kleding is weer als nieuw!

Handige tip he? Enne, wat ook fijn is, is dat je het niet meteen nadat het gebeurt is hoeft te doen. Mijn jurkje heeft eerst dagenlang in de slaapkamer gelegen voordat ik de vlek besloot te verwijderen. Nooit meer iets weggooien door kaarsvet dus!

Hebben jullie ook weleens last van kaarsvet vlekken? Hoe los je het dan op? Kende je deze manier al of heb je misschien nog wel een ander trucje hoe je je kleding kunt redden na een ongelukje met een kaars. We zijn heel benieuwd!

Reageer ook