fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest het Caravanity Camping Kookboek

Over twee weken heeft De Man vakantie. En ik ook. De boenders hebben dan al een week van hun eindeloze zomervakantie stukgeslagen. Die weken voor de vakantie is voor bijna iedereen de hamvraag: wat gaan jullie doen met de vakantie? Omdat De Man en ik ons daar nog niet zo in verdiept hebben, en echt heus van plan waren ons in januari te verdiepen in een Franse camping, mompel ik maar wat. “Oh, naar de Dordogne ofzo.” Ik hoop dan maar dat dit antwoord genoeg is. Bij mijn kauwgomkauwende kapster is dit een perfect antwoord. Ik zie haar hersens overuren maken. Dordogne? Dordogne? Ligt dat in Spanje? Of België? Enfin. Velen vragen door. Waar? Welke camping? Hoelang?

Voor mij is dat allemaal niet belangrijk. We schudden onze vouwwagen wakker uit zijn winterslaap, haken m aan de auto en geven gas. We zien wel.

Wat ik wel elke vakantie een hersenbreker vind, is: wat eten we? ‘Mens, ga lekker uit eten, jij hebt toch ook vakantie?’, kloppen vrienden mij hard op mijn schouder. Ik wil niet elke dag uit eten. Ik vind dat zonde van het geld en bovendien heb ik geen zin in toeristenmaaltijden die bestaan uit een broodje hamburger met patat. Een combinatie die ik nooit heb begrepen. In kleine Franse restaurantjes met mijn mannen aanschuiven is ook voor niemand leuk, want ik vrees dat zij niet warmlopen voor escargots, gegrilde groente en andere heerlijkheden. Dus uit eten is geen optie. Maar om nou twee weken lang macaroni naar binnen te lepelen is ook een weinig aantrekkelijk plan.

Caravanity-kookboek-binnenwerk-C

Natuurlijk ben ik niet de enige die daarmee kampt, talloze moeders zitten met hun handen in het haar tijdens het kamperen. Een van hen is Femke Creemers. Nee, ik moet zeggen: een van hen wàs Femke Creemers. Zij was namelijk zo wijs een kookboek te schrijven. Nou kookboek, kookboek, zeg maar gerust, een bijbel. Caravanity Camping Kookboek heet het. Met daarin eenvoudige maar lekkere gerechten die makkelijk zijn te bereiden op de camping. Vijf jaar lang heeft Femke erover gedaan om alle recepten te verzamelen. Want ben ik blij dat ze dat heeft gedaan. Als ik het recept van Campingmie met kip lees, dan loopt het water me al in mijn mond. Maar de couscous met kip en groenten lijkt me ook heerlijk.

Terwijl dat water uit mijn mond maar uit mijn mond blijft lopen, lees ik de recepten en tips. Ik wrijf in mijn handen, ik kan niet wachten. Hopsa, vouwwagen aan de auto, en gassen naar de Franse hypermarché om ingrediënten te halen en hop, plankgas naar de camping. Mama moet koken. Nu!

Caravanity Camping Kookboek is uitgegeven door Kosmos, kost € 18,99 . BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Eerder schreef Femke het boek Caravanity, Happy Campers Lifestyle. Ook kennen we Femke van haar gastblog dat ze vorig jaar voor Damespraatjes schreef.

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook