fb
Damespraatjes Damespraatjes

De hippe caravan revolutie, gastblog Femke

Voor ik een relaas afsteek over waarom je toch echt een caravan moet kopen én restylen, wil ik je vertellen dat ik weet dat je nog niet dood gevonden wilt worden in een caravan. Een caravan is suf, saai en lelijk. Een caravan betekent imago- schade. Forever. I know. En toch ga ik een poging wagen, want een caravan is de ultieme guilty pleasure.

Praktisch én leuk voor de kids
Toen mijn schoonvader vroeg of wij hun caravan wilde overnemen, moest ik echt even slikken. Ik hou van kamperen, ja echt, maar een caravan…jee. En uitgerekend een caravan die helemaal achteraan heeft gestaan bij het uitdelen. Toch gingen wij overstag, want ‘het is onwijs leuk voor de kids’ en ‘lekker praktisch’. Maar vooral sprak ons het idee aan dat je door Europa kunt trekken met je eigen huisje, eet van je eigen bestek en slaapt in je eigen mandje.

Caravanity

Maar ja… het oog wil ook wat. En dus moest de hele caravan eraan geloven. Alles werd geverfd, opnieuw gestoffeerd, de badkamer beplakt met plakfolie. Die suffe sleurhut, was na een paar weken ineens ‘ons huisje op wielen’ geworden. Een huisje waar we gezellig met z’n vieren in slapen, spelletjes in spelen bij slecht weer, avondenlang voor de caravan mijmeren over van alles en nog wat. Een huisje waar de kinderen met hun campingvriendjes in spelen en waar het leven zo ontzettend lekker overzichtelijk is. Dus ja: caravan galore! En lang leve de hippe caravan revolutie, want damn, wat is dit stiekem ontzettend leuk.

Iets milder gestemd na mijn relaas voor de caravan? Na het zien van de volgende metamorfoses weet ik zeker dat je om bent. Hou je mij wel op de hoogte van al je plannen?

Femke Creemers is de initiatiefneemster achter Caravanity en de trotse moeder van twee kinderen. Op Caravanity zie je de leukste manieren om jouw caravan te pimpen, tips hoe je de voortent wél gezellig kunt maken en nog veel meer DIY caravan inspiratie. Zelfs de meest doorgewinterde ‘ik ga het liefste gewoon voor een hotel’ lezer, krijgt spontaan kampeerkriebels!

[email protected]

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook