fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka en Sandra schuiven aan bij een Poepdiner van de Poepdokter

Wie recepten tot op de letter wil volgen, doet er verstandig van het boek De Poepdokter Bakt ze bruin niet te lezen. “Welnee”, lacht schrijfster Nienke Tode-Gottenbos, “ik doe altijd maar wat. Een scheutje van dit, een snufje van dat. Koken is experimenteren.” Haar nieuwste boek is gisterenavond gepresenteerd in Restaurant Robert in Hilversum, onder het genot van een poepdiner.

Het eerste exemplaar van het boek is daar overhandigd aan sportjournalist Wilfred Genee en zijn vrouw Lili, die het voorwoord van De Poepdokter bakt ze bruin schreven. “Een gooi- en smijtboek over poep, dat is echt een aanwinst in Huize Genee”, grapt de presentator die samen met zijn vrouw het boek Vullen of Voeden schreef. Belangrijk vindt Genee dat Tode-Gottenbos poep op de kaart heeft gezet. “Het is belangrijk om bewust te zijn wat je erin stopt, maar misschien nog wel belangrijker is hoe het eruit komt.”

Poepdiner

Na de overhandiging van het eerste exemplaar, schuiven de gasten (inclusief Ka en Sandra ) aan tafel. Hen staat een poepdiner te wachten. Het poepdiner start met een soep van zoete aardappel met oesterzwam in tempura. Daarna wordt een paprikaquiche met brave burgers en pastinaak crème opgediend. “Geweldig dat mijn recepten nu door een chefkok zijn bereid. Dat is zo apart”, straalt Tode-Gottenbos.

Het dessert is een bordje vol heerlijks; een brownie gemaakt van zwarte bonen klinkt misschien niet heel aantrekkelijk en zorgt er misschien niet gelijk voor dat het water je in je mond loopt, maar lekker dat íe is volgens de gasten. Verder liggen op het bord een frambozen bavarois, een glaasje met een romige smoothie gemaakt van onder meer kokosmelk en een cakeje.

Recepten

Na het diner signeert Tode-Gottenbos haar boek. Nog beduusd van de media-aandacht die haar eerste boek De Poepdokter, van mond tot kont, te weeg bracht. Haar boeken vlogen als warme broodjes over de toonbank. Een boek met vooral kennis.

Wetenswaardigheden over de darmen en een paar recepten. In De Poepdokter Bakt ze bruin staan 45 makkelijke en snelle recepten waarmee men maaltijden kan maken van eerlijk en onbewerkt eten. Boodschap in beide boeken: wees lief voor je darmen, zorg er goed voor.

Met diëten waarbij je bepaalde voedingsstoffen niet mag eten, heeft Tode-Gottenbos niet veel. “In principe kan iedereen gewoon alles eten, soms met een paar aanpassingen hier en daar. De recepten in het boek zijn ook geschikt voor vegetariërs. Ik kook niet vegetarisch, maar er alternatieven genoeg voor als je liever geen vlees eet. Dat is geen probleem.”

Nieuw boek

Natuurlijk zijn er plannen voor een volgend boek, maar die verschijnt pas ergens volgend jaar. “Vijf maanden na het verschijnen van mijn eerste boek, ligt vanaf vandaag mijn tweede boek in de winkels. Dat is  best snel”, concludeert de schrijfster lachend.

De Poepdokter bakt ze bruin is uitgegeven door Spl!nt Media en onder meer verkrijgbaar via Bol.com. Bestellen en meer info over De Poepdokter bakt ze bruin.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook