fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jaya: “Ik ga mijn vriend zo teleurstellen, maar ik moet het hem wel zeggen!”

vriend teleurstellen

Wat doe je als je nog best gelukkig bent met je partner, je relatie lekker rustig door kabbelt , maar de connectie ver te zoeken is? Kies je voor veilig en denk je: ‘ach, we hebben het toch goed samen?’ of denk je: ‘ik trek dit niet. Ik wil meer spanning in mijn leven?’ Jaya kiest voor het laatste. “Kevin zal heel teleurgesteld zijn, maar ik moet voor mezelf kiezen en het hem vertellen. Ik zie daar zo vreselijk tegenop.”

Bord op schoot

Jaya (34) en Kevin zijn nu zeven jaar samen en ze zijn best gelukkig. “De hevige verliefdheid die ik in het begin voelde, is verdwenen en lang heb ik gedacht dat dat gewoon zo hoort. Onze relatie kabbelt rustig door. We zijn niet ongelukkig samen, maar de vonken springen echt nergens meer vanaf. We hebben allebei een drukke baan en na een lange dag werken ploffen we neer op de bank, bord eten op schoot, filmpje kijken en daarna naar bed. Dat was in het begin van onze relatie wel anders. We waren hongerig naar elkaar, konden niet wachten om elkaar weer te zien en aten aan tafel. Niks bord op schoot, maar lekker aan tafel, kaarsen aan en de dag doornemen. Leven leek toen zoveel lichter en leuker.”

Ik wil niet bejaard zijn

Ze merkt dat ze steeds vaker met haar vriendinnen afspreekt in plaats van met Kevin een bioscoopje te pakken of met hem uit eten te gaan. “Ik heb ook het idee dat Kevin helemaal geen behoefte heeft om met mij op pad te gaan. Hij is altijd erg moe als hij thuiskomt en vindt het wel best zo. Dat vond ik ook lange tijd, maar nu niet meer. Ik ben te jong om een leven van een bejaard echtpaar te leiden.” Kinderen hebben Jaya en Kevin niet omdat Jaya dat niet wilde. Inmiddels denkt ze daar anders over. “Maar het erge is dat ik Kevin niet als vader zie. Ik dacht altijd dat ik geen moeder wilde worden, maar nu ik 34 ben en het nog kan, twijfel ik.” Het zijn allemaal verwarrende gedachten waarmee Jaya niet zo goed raad weet.

Zwijgend op onze telefoons kijken

Het feit dat ze eigenlijk is uitgekletst met Kevin, baart haar nog de meeste zorgen. “We zijn zeven jaar bij elkaar. Enerzijds best een hele tijd, anderzijds nog maar pas. Als we elkaar nu al niets meer te vertellen hebben, hoe moet dat dan verder? Worden we dan een zwijgend stel? Ik zie ze zo vaak zitten in restaurants, echtparen die zwijgend hun spareribs eten en verveeld op hun telefoon kijken. Zo wil ik gewoon niet worden. De spanning van het begin mis ik.” Laatst waren Jaya en Kevin een weekje weg met vrienden. “Jill en Patrick zijn al heel lang vrienden van ons. We zien elkaar de laatste jaren eigenlijk alleen nog maar op verjaardagen. En op de verjaardag van Jill werd het idee geboren een weekje met z’n vieren naar Ibiza te gaan.”

Lekker naar Ibiza

De datum werd geprikt, de tickets geboekt en de koffers gepakt. “Ik had er zo’n zin in. Heerlijk een weekje naar de zon en met Jill is het altijd feest. Bovendien is het met z’n vieren makkelijker om het gesprek op gang te houden.” Tijdens dat heerlijke weekje in de Spaanse zon gebeurde er iets dat Jaya totaal niet had zien aankomen: ze werd verliefd op Patrick. “Pat ken ik al heel lang en ik vond hem altijd aardig. En ik kon met hem lachen maar verder was het gewoon een vriend zoals mijn andere vrienden. Tot we op een terrasje zaten met z’n tweeën. Jill lag met migraine op bed en Kevin was aan het hiken. We bestelden een kan sangria en ik had het gevoel dat ik weer leefde. Dat ik weer gezien en gehoord werd, echt zo fijn om dat te merken.”

Kevin weet nog van niks

Jaya laat niets merken maar als ze na die week thuis is en nog steeds vlinders heeft, besluit ze contact te zoeken met Patrick. ”We spraken in een koffiebarretje af. Met knikkende knieën vertelde ik Pat dat ik verliefd op hem was geworden. Mijn hart sprong uit mijn borstkast toen hij antwoordde dat het wederzijds was. Hoe dan? Maar ja, hoe nu verder? Kevin weet nog van niks en ik wil hem niet bedriegen. Wel heb ik besloten dat ik hem ga verlaten en dat ik het met Patrick wil proberen. Het voelt zo goed en ik heb zoveel vlinders in mijn buik, dit mag en kan ik niet negeren. Natuurlijk weet ik dat Kevin heel teleurgesteld zal zijn, maar toch wil ik voor mezelf kiezen. En ik denk dat mijn leven er met Patrick een stuk leuker op wordt. Maar tegen de gesprekken die ik eerst met Kevin moet voeren zie ik zo tegenop …”

Herken jij je in het verhaal van Jaya? Heb je ook ‘vastgezeten’ in een oke-relatie maar was het niet goed genoeg en koos je voor jezelf en misschien wel voor een nieuwe liefde? Hoe pakte dat uit? Hoe reageerde je vorige partner? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Erik -

Goh Yaya, moet ik je vertellen hoe het over 7 jaar met ‘Pat’ zal zijn? Of kun je dat zelf wel uittekenen? Nog even afgezien van de vraag of die Pat jou niet al ruim voor die tijd aan de kant heeft geschoven voor weer een nieuwe vlam. Hij schijnt daar met Jill namelijk weinig moeite mee te hebben.

Joris -

En, hoe reageerde Kevin op De Boodschap?

Margreet -

Voor jezelf kiezen, is dat niet hetzelfde als tunnelvisie? Alleen maar denken hoe fijn het nu is, kijk zeven jaar vooruit en je zit weer in hetzelfde schuitje of het is al eerder gebeurd en bent bij nummer drie. Je zou ook kunnen bekijken hoe je je relatie weer spannend kan maken. Er is iets met 7. Iedere 7 dagen een date, iedere 7 weken een weekend weg, iedere 7 maanden een vakantie, zoiets. Het gaat over investeren.

Joris -

Onduidelijk is of Jill en Patrick (of ‘Pat’) een stel zijn. Zo ja, dan ben ik benieuwd of iemand ook wel stilstaat hoe het voor Jill zal zijn?! Maar ja, de seven-year itch… Benieuwd hoe Kevin zal reageren. Laat je dat hier nog even weten, Jaya? Ik pak de popcorn erbij!

Fiene -

Beste Jaya,

Even iets niet duidelijk is Patrick geen partner van Jill? Of heb ik het verkeerd begrepen?
Dan nog even dit: het gras lijkt inderdaad groener dan bij de buren (zoals de vorige reactie het al zegt) als je elkaar net kent is alles nog nieuw en ben je nog bezig om elkaar te leren kennen. En dat kan spannend zijn. Maar als je 7 jaar bij elkaar bent gaat dat over in een ander soort liefde want je weet dan (denk ik) alles van degene. Ik weet niet wat je zoekt maar als je naar een soort film achtig soort romantisch iets zoekt denk ik dat je dat bij Patrick ook niet gaat vinden. Je gaat weer onrustig worden en wilt dan iets anders. Misschien gooi je met Kevin inderdaad iets weg maar denk wel een beetje realistisch. Ben je echt aan het zoeken naar punten om bij Kevin weg te gaan omdat je een soort film relatie wilt of is de koek gewoon op?
Geef je het gewoon op of vecht je ervoor? Ik ben zelf 15 jaar bij mijn vriend en nee het is niet hetzelfde als toen we elkaar voor het eerst ontmoeten. En zelfs nu met twee kleine kinderen is het voor ons oppassen dat we ook eens met elkaar wel eens wat leuks doen. Een relatie is nou eenmaal dat je soms eraan moet werken. En dat is nu bij jou en Kevin en dat gebeurd ook straks vij jou en Patrick . Praat met Kevin erover want die zal vol vragen zitten die jij (waarschijnlijk niet goed kan beantwoorden

Sanderien van Mul -

Ach ja, het gras is altijd groener bij de buren. Ik zou een moord doen voor een stabiele, saaie relatie ipv al het drama dat ik heb meegemaakt. Ik ben het altijd eens met het voor jezelf kiezen, maar bovenstaande is natuurlijk het standaard recept voor teleurstellingen en misplaatste verwachtingen. Goed voor jou meid, maar je zult nog wel eens terugdenken aan wat je hebt weggegooid voor wat je meer ‘leuk’ lijkt. Succes!

Reageer ook