fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ivanka: ‘Mijn derde date met Willem was zo’n enorme afknapper’

derde date verschrikkelijk

Ze is al een tijdje op zoek naar een vriend, een blijvertje en dacht aan Willem een leuke te hebben. “De eerste twee dates met Willem waren echt geweldig, maar die de derde date …. Man, daar liet hij zijn ware gezicht zien. Ik was er gelijk klaar mee,” vertelt Ivanka.

Ja, ze kan zichzelf een ervaringsdeskundige noemen als het om daten gaat. “Vijf jaar geleden maakte mijn toenmalige vriend het uit en ik was ontroostbaar. We zouden gaan trouwen!” Het duurde even voordat Ivanka de breuk had verwerkt en daarna vogelde ze uit hoe de datingapps werkten. “Daar was ik snel achter en Tinder vind ik een fijne app.” Aanvankelijk had Ivanka dates voor de lol, want aan een vaste relatie moest ze nog even niet denken. “Het duurde lang voor mijn hart weer was geheeld en ik andere mannen kon toelaten. Ik heb een tijd mijn wonden moeten likken die mijn ex had veroorzaakt.”

Drie gangen lang ongemak

In het begint vindt Ivanka daten best ongemakkelijk, maar inmiddels is ze ervaren. “Ik heb ontdekt dat het voor mij het best werkt als we wat gaan doen. Zo ga ik graag met mijn date naar een museum. Maar ook heb ik met een man een behoorlijk stuk gefietst, dat was zo leuk. Op het eerste afspraakje stel ik nooit voor om ’s avonds te eten. Als het niet klikt, dan zit je drie gangen lang met samengeknepen billen. Geen goed idee dus.” Ze geeft toe dat ze soms date omdat ze zin in seks heeft. “Ik ben daarin heel duidelijk en schaam me daar ook echt niet voor. Dat is nou juist het leuke van daten, toch?”

Ik wil weer verliefd worden

Na een paar jaar freewheelen is Ivanka wel toe aan wat meer vastigheid. “Ik ben het daten een beetje zat en kijk uit naar een man die lekker met mij op de bank wil zitten, die meegaat naar musea en me vergezeld naar feestjes. Ik wil weer lekker verliefd worden, vlinders in mijn buik voelen en stralen.” Ook daar is Ivanka eerlijk over en ze dacht beet te hebben met Willem. “Willem en ik hadden gelijk vanaf het begin een onwijze klik. Een match made in heaven. De eerste date spraken we in het midden van het land af en Willem nam me mee naar een theetuin. Zo leuk en romantisch. De eigenaresse bakte zelf appeltaart, het was kleinschalig en heel intiem. Toen we afscheid namen gaf ik zo ongeveer licht. Ik had het zo leuk gehad.”

Hij kuste me!

De tweede date met Willem is er ook een om nooit te vergeten. “We maakten een wandeling door de Noord Hollandse duinen. Het was heerlijk! We kletsten urenlang en raakten maar niet uitgepraat. Zo bijzonder. We lunchten in een chique restaurant en bij het afscheid gaf Willem me een kus. Nou ik kan je zeggen: die kus sidderde nog lang na en deed verlangen naar meer. Ik was zo blij en verliefd. Heerlijk om dat weer te voelen.” Ivanka moest even wachten op de derde date omdat Willem voor zijn werk naar het buitenland moest. Elke dag appten ze elkaar en de berichtjes waren zo lief. De derde date werd vast gepland.

Schaamteloos flirten op derde date

Invanka stelde een dinertje in een mooi Italiaans restaurant in Amsterdam voor. “Ik was zo blij om Willem weer te zien en we pakten de draad moeiteloos op. De sfeer was goed, het eten verrukkelijk en liefde hing in de lucht. “Willem flirtte schaamteloos met me en ik beantwoordde zijn blikken. Ik had zo’n zin om hem mee naar huis te nemen en vroeg me af of we het toetje wel zouden halen. Het was niet ondenkbaar dat we na het hoofdgerecht al weg zouden glippen naar mijn appartement een paar straten verderop.”

Hij blafte de rozenverkoper weg

Nou zo ver is het nooit gekomen. “Op een goed moment kwam er een rozenverkoper het restaurantje binnen. Terwijl Laura Pausini over de liefde zong, kochten mannen aan andere tafels een prachtige roos die ze vol liefde overhandigden aan hun schatje. Toen de rozenverkoper aan onze tafel kwam, zat ik er helemaal klaar voor. Maar daar dacht Willem heel anders over. Hij blafte de man weg op een koele, koude en autoritaire manier. Pats, boem! Je snapt dat mijn mood gelijk was verdwenen en ik was op slag nuchter.”

Thanks en tot nooit meer ziens

Willem vond rozenverkopers reuze irritant, legde hij Ivanka uit. “Ik kon alleen maar denken: ‘als hij zo tegen anderen doet, gaat hij dat op een goed moment ook tegen mij doen. Dat ga ik niet afwachten. Ik wilde helemaal niet meer bij hem zijn, het was alsof ik zijn ware gezicht zag bij deze derde date. Na het etentje heb ik de rekening betaald en Willem bedankt voor de leuke dates. Ik ben alleen naar huis gegaan en op de bank geploft. Mezelf een wijntje ingeschonken en lekker gaan Neflixen. De berichtjes die daarna binnenkwamen van Willem heb ik mooi genegeerd. Een illusie armer maar ervaring rijker, zullen we maar zeggen.”

Heb jij weleens een tenenkrommende date meegemaakt? We zijn heel benieuwd naar de verhalen! Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Samantha Garrote via Pexels

Lidwien: ‘Ik kreeg een standje van mijn man waar iedereen bij was’

standje van mijn man

Als ze er aan terugdenkt, krijgt Lidwien er weer buikpijn van. Het laat haar ook maar niet los dat haar eigen vent haar zo voor joker zette tijdens een zakendinertje van zijn werk. “Hij noemde me gewoon een dombo in het bijzijn van zijn collega’s….. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fiene -

Was het echt de rozenverkoper waar je dacht dit word niets of is het iets anders? Eerlijk gezegd ik word ook niet altijd blij van de verkopers aan mijn tafel als ik rustig wilt eten en van de gezelschap wilt genieten.
Was je teleurgesteld dat hij geen roos voor je kocht? Ik had het misschien nog wel even aangekeken en niet te snel op gegeven. Of houd je je aan het perfecte plaatje?
Bedenk dat niemand perfect is en dat je altijd wel mensen met mindere kanten tegenkomt.

Rieneke -

Wees realistisch anders kom je nooit aan een man. Op gegeven moment zijn de vlinders en verliefdheid weg en wordt het houden van.
Geen 1 man is 100% perfect en zal er dingen zijn waar je aan ergert. Is het niet aan de vele winden en boeren dan is het wel zijn botheid of fascinatie voor voetbal.Als je niet realistisch bent dan gaat een relatie niet werken en kan je net zo goed kappen met daten. Laat wel zijn dat de meerderheid van de mannen de rozenverkopers reuze irritant vinden en een gedeelte ermee in zee gaat en ze niet afblaffen voor hun vriendin. Deze mannen spelen toneel tegenover hun geliefde. Zo’n vent wil je toch ook niet? Tevens als je ballen had kon je gewoon om zoiets onnozels de confrontatie met zo’n man aan en zeggen dat je van zijn reactie was geschokken en bang bent dat hij zo later ook naar jou toe zou reageren. Maar deze man wil jou vast ook al niet meer.

Reageer ook