fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nicole: ‘Ik durf het mijn man niet te zeggen, maar het liefst blijf ik apart van hem slapen’

Nicole d’r man heeft rond deze tijd van het jaar veel last van hooikoorts en allergieën. Daardoor is zijn neus enorm verstopt en ademt hij zwaar. Nicole ligt ’s nachts wakker en omdat Matthijs zijn vrouw haar nachtrust gunt, is hij naar de logeerkamer verkast. “En eigenlijk vind ik het heerlijk om alleen te slapen en mag het van mij wel zo blijven.”

Matthijs heeft het zwaar als de lente weer is begonnen. “Hij niest aan een stuk door en krijgt ook eczeemachtige plekken. Dodelijk vermoeiend voor hem, maar voor mij is het ook een drama. Zitten we na het werk even in de tuin met een drankje, niest hij continu door onze gesprekken heen.” Hij heeft verschillende pillen geprobeerd, maar niets helpt hem echt van zijn hooikoorts af. “Het minste last heeft hij als we het hele huis potdichthouden en hij binnen zit. Maar ja, dat is nou ook niet echt wat je wilt op heerlijke dagen. Dan wil je buiten zijn.”

Hij ligt hele bossen door te zagen

Ze zegt er maar zo min mogelijk van omdat ze het zielig vindt voor Matthijs dat hij er zo’n last van heeft. “Ik wil het niet nog erger maken dan het voor hem al is, maar wat was ik blij toen hij voorstelde naar de logeerkamer te verkassen. Want door al dat genies en geproest, zit zijn neus vaak verstopt waardoor hij heel zwaar ademt. Vooral ’s nachts. Ik doe geen oog dicht terwijl hij een heel bos door ligt te zagen. Als een wrak ontwaak ik ’s ochtends en ik ben op mijn werk niet altijd even scherp daardoor.” Dus nu slapen Nicole en Matthijs al een tijdje apart en dat bevalt ze prima. Matthijs hoeft zich geen zorgen te maken dat hij zijn vrouw de hele nacht wakker houdt en Nicole heeft eindelijk rust.

Lekker appen met mijn vriendinnen

Eigenlijk vindt Nicole het apart slapen wel heel fijn. Niet alleen omdat ze dan niet naar het gesnurk hoeft te luisteren, maar vooral omdat ze dan lekker alleen in bed ligt en lekker kan appen met haar vriendinnen en eindeloos op Facebook kan struinen zonder dat Matthijs daarvan iets zegt. “Hij vindt social media onzin en vindt dat ik gewoon in real life moet afspreken. Maar Facebook is voor mij een belangrijk medium om op de hoogte te blijven van wat iedereen uitspookt. Ik vind dat leuk om te weten.”

Hoef ik niet elke avond te seksen

Een ander belangrijk voordeel van het apart slapen vindt Nicole dat Matthijs niet steeds aan haar zit. Als het aan hem ligt hebben ze elke avond seks, maar Nicole heeft daarin niet zo’n zin meer. Ze vindt Matthijs niet zo aantrekkelijk meer maar nog wel lief maar dagelijks seks daarop zit ze niet te wachten. “Soms deed ik net of ik al lag te slapen omdat ik het vervelend vind steeds af te wijzen, hij draait zich dan mokkend om en zij voelt zich weer schuldig. Ik vind het prima het landelijk seksgemiddelde een beetje op te krikken, maar elke dag hoeft voor mij niet zo nodig.

Hoe zeg ik het hem?

Nu ze apart slapen hoeft ze zich daarover niet meer druk te maken. En eigenlijk wil Nicole voorgoed apart slapen. Maar ze durft het niet zo goed te zeggen tegen Matthijs, bang om hem op zijn hart te trappen. “Hoe kan ik dat nou aankaarten zonder ik Matthijs beledig? Hij zegt elke dag: ‘zou blij zijn als ik weer lekker bij jou in bed kan kruipen, ik vind het zo ongezellig dat alleen slapen’. Terwijl ik het heerlijk vind. Ik kom helemaal tot rust en merk dat het uurtje in bed voordat ik in slaap val, zo fijn is.”

Zit het niet goed met mijn relatie?

Ze weet: er komt een dag dat Matthijs weer bij haar in bed stapt en vooralsnog kijkt ze daarnaar niet uit. “Ik maak me ook een beetje zorgen. Betekent het nou dat mijn relatie met Matthijs niet goed zit omdat ik het prettig vind om alleen te slapen? Is er een onbewust proces gaande en hebben we dat allebei niet in de gaten? Of het is het helemaal niet zo gek dat ik het prettig vind om alleen te slapen? Ik denk daarover veel na en vind het lastig om dit met Matthijs te bespreken. Misschien haal ik me van alles in mijn hoofd en is er niks aan de hand. Ik weet het niet. Ik hoop maar dat ik zo lang mogelijk nog alleen in bed kan liggen. Dat geeft me rust.”

Herken jij je in het verhaal van Nicole? Vind jij alleen slapen lekkerder dan met een partner? Of denk je dat Nicole gelijk heeft en is het het begin van het eind als je niet meer samen in een bed lig? Praat me mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Kevin Malik via Pexels

Jessie’s man werd verliefd op de au-pair: “Ik betrapte ze samen in het washok”

verliefd op au-pair

Een zware tijd hebben Jessie en haar man Roy achter de rug wanneer ze besluiten dat het tijd is om hulptroepen in te schakelen. “Roy en ik hadden in drie jaar tijd drie kinderen gekregen. Daarnaast was ons bedrijf in één klap waanzinnig gegroeid en droegen we niet alleen de verantwoordelijkheid over onze kinderen, maar ook bijna 500 man personeel.” Om te zorgen dat er altijd iemand thuis is voor de kinderen en om veel huishoudelijke taken uit handen te nemen, komt er een Filipijnse au-pair bij Jessie en Roy in huis….Verder lezen

9 reacties

Tink -

Apart slapen? Dat nooit! Wat een koude bedoening. Het begin van het einde denk ik zo. Hoe lang voor de één of de ander het elders gaat zoeken?
Samen slapen vind ik lekker close. Het liefst lig ik de hele nacht tegen hem aan. Ook zijn gesnurk hoort erbij. Gelukkig slaap ik altijd als eerste waardoor het me niet wakker houdt😁

Hark -

Iedere avond seks, ik wordt er al moe van als ik het lees haha. Wat slecht is voor een relatie is als je heimelijk iets anders wil dan je samen doet. Communicatie is het toverwoord.

En wat sociale media betreft, zolang je niet dag in dag uit alleen maar op je telefoon zit te staren, moet je dat gewoon jezelf toe-eigenen. Zijn commentaar is onnodig negativisme en dat is funest op de lange duur. Als hij van je houdt en je respecteert hoort daar ook bij dat hij accepteerd dat je het niet overal over eens hoef te zijn.
Wat mij opvalt in veel artikelen hier, is dat vrouwen zichzelf wegcijferen omwille van zijn mening. Als je dat lang genoeg blijft doen knal je uiteindelijk op of uitelkaar. Vanuit een positieve gedachte deze dingen aankaarten is belangrijk voor het in stand houden van een goede relatie.
De “ik hou van jou en daarom moet ik dit aankaarten”. Dat geldt voor alles dat je partner doet waardoor jij onnodig een negatief gevoel krijgt.

Mr. Paul de Witt -

Ik ben inmiddels weduwnaar maar wij sliepen apart maar toch in één kamer… ik was altijd veel wakker en wilde dan lezen, gebruikte een goede bedleeslamp en partner sliep overal doorheen. En de sex wordt sowieso minder ☺️…

Lina -

Hoi Vincenzo, slaap je al? Ik kan ook niet slapen en tis nu 4:21 haha
Maar on topic; ik wil ook absoluut mijn eigen kamer als ik ooit ga samenwonen. Al gebruik ik die misschien dan niet elke nacht, het is gewoon fijn om je eigen plekje te hebben om naartoe te ontsnappen, vooral als je niet in slaap kan komen. Dus apart slapen is niks mis mee

Vincenzo -

03:35 en ik kan niet slapen. Ik was de Stentor aan het lezen toen een banner verscheen en ik drukte die automatisch in. Plots bevond ik me hier binnen en begon jullie ingezonden brieven te lezen en de commentaren van de lezers. Ik lig in mijn bed en lach me kapot. Het verhaal van de zuinige echtgenoot en van de snurkende andere zijn geweldig…. De manier van vertellen van jullie vrouwen zijn zo komisch…, wij mannen kunnen van jullie leren. – ik ga verder lezen en lol hebben, hopelijk val ik weer in slaap. Ik woon alleen sinds 4 jaar en slaap dus ook alleen en ik geef toe dat ik mijn bed niet meer kan delen. Heerlijk al de ruimte voor mezelf.

Kroes -

Woon alleen geen gezeik mijn ele en Gas is 0.00 pm

Pien -

Ik ben een aantal zomers geleden naar de logeerkamer verhuisd omdat het zo heet was op de zolder waar mijn man en ik slapen. Daar ontdekte ik ook hoe heerlijk het is om alleen te slapen. Niet steeds wakker worden van elkaars gesnurk of gedraai, lekker je eigen ding kunnen doen. Sex hoeft voor mij na 30 jaar huwelijk ook niet meer elke dag. Gelukkig begreep mijn man het, en vond hij het eigenlijk ook wel prettig. We hebben toen de kamers helemaal naar onze eigen smaak ingericht, heerlijk om een eigen plekje te hebben! En in het weekend ontbijten we samen in bed (dat van hem of dat van mij), waarna we heerlijk de tijd voor elkaar nemen. Ik zou zeggen bespreek het! Mijn huwelijk is er beter van geworden omdat we allebei beter slapen en beter in ons vel zitten.

Vera -

Misschien beginnen met communiceren? Klinkt alsof dit dingen zijn die prima te verhelpen zijn als je dingen aankaart en elkaar de ruimte gunt, in dit geval moet hij dus jou die ruimte gunnen (op fb zitten en niet elke dag om seks vragen), maar het is aan jou om hierover te communiceren. Niet meer bij elkaar slapen is een slappe oplossing, en heeft niks te maken met wat nou eigenlijk echt het probleem is.

Kaatje -

Ik begrijp het helemaal. Mijn man snurkt. Meestal heb ik er geen last van omdat ik eerder ga slapen. Maar als we gelijktijdig naar bed gaan is hij zo vertrokken en zaagt een bos om. En ik kan niet inslapen. Ik vlucht dan naar de logeerkamer. Slaapt heerlijk rustig. Maar lastig te bespreken. Maar er zijn meer stellen die apart slapen. Beter voor de nachtrust

Reageer ook