fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoeveel koppen muntthee kunnen mannen drinken (zonder dat het hun libido beïnvloedt)?

hoeveel koppen muntthee maximaal

Nog niet zo lang geleden hebben we een onderzoek gedaan of je onbeperkt gemberthee kunt drinken. We vonden de resultaten best verrassend. Naar aanleiding hiervan vroeg ik me af hoeveel koppen muntthee je kunt drinken. Voor zover wij kunnen zien zijn er niet direct gevaren voor de gezondheid. Behalve dat het de potentie van mannen mogelijk zou kunnen verlagen. Maar bij hoeveel koppen thee is dat dan? 

Uit meerdere studies blijkt dat munt de aanmaak van testosteron vermindert. Bij hoeveel munt dat precies gebeurt is ons niet bekend, maar bij een studie die in 2007 is uitgevoerd baseerden de onderzoekers zich op verhalen van huisartsen. Die vertelden dat mannen die vier kopjes muntthee per dag dronken opvallend vaak last hadden van een teruglopend libido. Natuurlijk zijn wij heel benieuwd of er mannen zijn die daadwerkelijk iets aan hun seksdrive merken bij het drinken van meerder kopjes muntthee per dag.

Waarom zou je een hoog testosteron gehalte willen hebben?

“Duh!” zullen de meeste mannen zeggen. Om er lekker mannelijk uit te zien en goede seks te hebben. Daar is niet mis mee natuurlijk! Maar een hoog testosterongehalte heeft nog meer voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen een laag testosterongehalte (en bij mannen tussen de 25 en 30 dalen die waarden al) en obesitas. Obesitas verhoogt het risico op ziekte en vroegtijdig sterven.

Kunnen vrouwen wel onbeperkt muntthee drinken?

Gezonde testosteronwaarden zijn niet alleen belangrijk voor mannen, maar ook voor vrouwen, net als andere hormonen zoals oestrogeen en progesteron. We hebben echter geen onderzoekjes gevonden waarin wordt aangegeven dat het schadelijk voor vrouwen kan zijn als ze te veel muntthee te drinken.

Volgens mij is het sowieso belangrijk om een gevarieerd eet- en drinkpatroon aan te houden. Lekker af en toe een kop munt- of gemberthee kan geen kwaad. Maar wissel het lekker af met andere drankjes!

Foto door Ba Tik via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Henk van Liesbout -

Welke gezonde thee om je libido te vefhogen AUB
DANK U

DAVID -

Inderdaad. Als men testosteron kan laten dalen, kan men het met andere middelen verhogen ook.
Fenegriek, Ashwagandha en natuurlijk ook tribulus Terrestris.

Marcel -

Iets meer andere theesoorten wat testosteron verhoogt kan ook

Reageer ook