fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe weet je dat je een vleesboom hebt: de symptomen op een rij

Over sommige ziektes of kwalen wil je liever niet praten, bijvoorbeeld over vleesbomen. Toch is het wel goed om hier wat van af te weten zodat je de mogelijke symptomen herkent als je er mee te maken krijgt. We krijgen te vaak te horen dat vrouwen onnodig met zoiets rondlopen.

Wat is een vleesboom eigenlijk?

Een vleesboom is een goedaardig gezwel of knobbel in de spierwand van de baarmoeder. Tijdens de vruchtbare periode van de vrouw groeien ze onder invloed van het hormoon oestrogeen. Over het algemeen merk je hier niet zo heel veel van, tenzij ze groot zijn of op een vervelende plek in de baarmoeder zitten. Ze kunnen in grootte variëren van een speldenknopje tot een meloen.

Vleesbomen komen vaker voor bij vrouwen met een donkere huid. Ongeveer 20% van de vrouwen in de leeftijd van 40 jaar en ouder heeft vleesbomen.

Aan welke symptomen herken je een vleesboom?

1. Heftige menstruaties. Met veel meer bloedverlies dan normaal, maar ook tussentijds bloedverlies is mogelijk.

2. Dikke buik. Doordat sommige vleesbomen de afmeting kunnen aannemen van een meloen kun je een flink dikke buik krijgen.

3. Buikpijn met een drukkend gevoel in de onderbuik, uitstralend naar de rug. Maar het kan ook pijnlijk zijn tijdens het vrijen of als je ongesteld bent.

4. Vaker naar de WC. Doordat je baarmoeder wat vergroot is kan deze tegen je blaas aandrukken en heb je vaker aandrang om naar het toilet te gaan.

5. Het lukt niet om zwanger te worden? Ook dat kan een gevolg zijn van een vleesboom. Gelukkig is dit vrij makkelijk op te sporen als dat het geval zou zijn.

6. Meer vaginale afscheiding dan normaal. Ook dit kan duiden op een vleesboom.

Hoe spoor je een vleesboom op?

Dit kan door inwendig onderzoek van de huisarts of gynaecoloog. Daarnaast is het mogelijk om een echo te laten maken of een kijkoperatie te verrichten.

Hoe verwijder je een vleesboom?

Er zijn heel veel manieren om een vleesboom te verwijderen. Dat hangt ook heel erg af van de plek waar ze zitten en de grootte. Het is mogelijk om met hormoonpillen te behandelen, er zijn meerdere operatie vormen en soms is het mogelijk om ze te verwijderen met ultrageluid.

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

BestPercy -

I see you don’t monetize damespraatjes.test, don’t waste your traffic, you can earn extra
cash every month with new monetization method.
This is the best adsense alternative for any type
of website (they approve all sites), for more details simply
search in gooogle: murgrabia’s tools

Reageer ook