fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een jaar lang buikpijn

Een jaar lang buikpijn

Het leek uit het niets te komen. Of was ik zo hard aan het werk dat ik het niet door had? Op een ochtend werd ik wakker met zo’n immense buikpijn dat ik bijna niet rechtop kon staan. Zelfs met yoga en meditatie wilde de pijn niet weggaan. Wat is dit? Waar komt dit vandaan? En vooral, hoe kom ik er vanaf?!

Klaar met mijn baan

Eind 2013 was ik helemaal klaar met mijn head-hunting baan. Ik vond het niet leuk, weinig inspirerend en zat voor mijn gevoel opgesloten in de Rembrandt Toren. Ok, daarnaast deed ik verschillende freelance opdrachten, had ik 2 kleine bedrijfjes en deed ik een yogatherapie-opleiding. Wellicht wat veel?! Gelukkig had ik die baan opgezegd en ik ging weer lekker 100% freelancen. Zou die buikpijn door de drukte/stress komen? Nee. Mijn gevoel zei dat het echt niet van de stress kwam.

At alleen maar popcorn

Ik dacht dat ik redelijk gewend was geraakt aan het luisteren naar mijn lichaam en de signalen die het me geeft. Als ik stress ervaar neem ik sneller een stapje terug, trap ik wat vaker op de rem en let ik extra goed op mijn eten. In drukkere periodes nam ik vaker groene shakes, salades en super foods. Zo ook de laatste maanden voor het opzeggen van mijn baan. Maar dat mocht niet baten. Begin 2014 was de pijn zo hevig en mijn buik zo opgezet dat ik twee weken lang alleen maar popcorn kon eten. De rest deed te veel pijn.

jaarlang-buikpijn

Alles aangrijpen om te onderzoeken

Overal voor openstaan en alles proberen is mijn credo. Na 2x bij de huisarts te zijn geweest en een echo verder was de uitkomst: stress. Maar ik voelde dat toch echt niet! Naar verschillende healers gegaan die het ook niet begrepen en me springlevend vonden aanvoelen. Hmmm.…. Wat is er dan mis met me? De opgezette buik en de buikpijn ging niet weg maar ik raakte er soort van aan gewend. Wel begon ik beetje bij beetje moedeloos te worden. Voor het eerst dacht ik dat er misschien toch echt iets mis met me was. En dat denk ik nooit, ben altijd optimistisch.

Toen herinnerde ik me op een ochtend dat iemand me iets over Mesologie had verteld. Ik was kwijt wat het ook alweer was, maar als iets me in de ochtend binnenvalt luister ik daar altijd naar. Daar zit vaak zoveel inzicht in verscholen!

Mesologie

Meteen gegoogled wat Mesologie ook alweer was en waar ik dat in Amsterdam kon vinden. Mesologie is een concept van geneeskunde waarin reguliere kennis op effectieve wijze wordt geïntegreerd met kennis uit de complementaire (alternatieve) geneeswijzen in diagnostiek en behandeling van vooral chronische aandoeningen. Nou, mijn buikpijn was na 8 maanden wel redelijk chronisch vond ik;-). En in de combinatie van westers en oosters geloof ik heilig dus gelijk een afspraak gemaakt!

Piepjes

Tijdens de eerste afspraak wordt er op allerlei verschillende niveaus naar je gekeken: lichamelijk, emotioneel, voeding en lifestyle. Je pols wordt gelezen, naar je tong gekeken en er wordt gebruik gemaakt van Electro Fysiologische Diagnostiek. Op verschillende punten op je lichaam (die in verbinding staan met je organen) wordt de weerstand gemeten met een apparaat de allerlei piepjes maakt. Super interessant! Totaal geboeid was ik even vergeten waarom ik daar was en geïntrigeerd door alle nieuwe informatie die ik voor mijn ogen zag ontstaan.

Nikkel allergie

De uitslag: je hebt een nikkel allergie. Wat? Hoe kom ik daar nou weer aan? Aan de buitenkant van mijn lichaam heb ik geen allergische reacties op stoffen of sieraden??!! De simpele vraag: “heb jij een draadje in je mond?” bood het verlossende antwoord. Ja, ik heb vroeger een beugel gehad en om het recht te houden heb ik een draadje in mijn mond. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van materiaal met nikkel. En omdat ik een hoge inname had van nikkelrijk eten (groene shakes, salades, super foods, chocola), alles waar ik dacht lekker mee bezig te zijn, verergerde mijn geïrriteerde en opgezete buik.

Halleluja

Eerst ben ik een tijdje nikkelvrij gaan eten omdat ik zeker wilde weten dat dit het was. Dit kan ik je overigens niet aanraden want nikkel zit in bijna al ons eten. Is niet erg, alleen als je er allergisch voor bent;-). Mijn opgezette buik en de chronische pijn verminderde….. Halleluja! De echte verlossing kwam toen ik bij de tandarts mijn draadje liet vervangen door een titanium versie. De weken die volgenden waren een feestje. Nu heb ik er helemaal geen last meer van en vergeet ik af en toe dat ik een jaar lang met een ontplofte buik en standaard pijn rondliep.

Een jaar lang buikpijn

Dus mocht je ergens niet uitkomen met buikpijn of andere klachten in je lichaam, ik kan je Mesologie echt van harte aanraden! En baat het niet dan schaadt het ook niet;-).

Het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam: http://integraalmedischcentrum.nl/
En hier vind je meer over wat Mesologie is: http://www.mesologie.nl/

Jane Shaw is co-founder van House of Awareness en holistisch coach. Met beiden wil ze laten zien dat een bewust en mindful leven voor iedereen is. Connecten met jezelf en daar echt naar leren luisteren kan op allerlei verschillende manieren. Daarin is geen goed of fout, het gaat om het vinden van jouw manier. Met House of Awareness willen ze mensen daarbij helpen door te inspireren met verhalen, te laten ervaren met oefeningen en hulp te bieden door te verbinden met coaches & therapeuten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook