fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe voorkom je dat de wasmachine gaat stinken?

Vorige week liep ik de slaapkamer in en rook een heel vreemd luchtje. Stonk mijn beddengoed? Nee, dat rook heerlijk! Had ik dan al lang niet gestofzuigd? Nee, ook dat had ik gisteren gedaan. Het raam al dagen niet open gehad? Ook dat niet… Wat kon het zijn?! Ik trok de deur waarachter de wasmachine en de droger stonden open en sloeg achterover van schrik. Daar kwam die vieze lucht vandaan!

Jakkes, een stinkende wasmachine. Hoe kan dat nou? De was die eruit komt ruikt altijd zo lekker. Je wasmachine kan gaan stinken als je niet vaak genoeg op een hoge temperatuur wast. Ook vloeibaar wasmiddel schijnt de geur vervolgens te verergeren. Hoe kan je dit voorkomen?

Zet je wasmachine om de maand een keer aan op de heetste temperatuur. Stop er geen was en geen wasmiddel in, maar gooi een vaatwastablet in de wastrommel. Laat hem draaien op het langste programma en je wasmachine ruikt weer als nieuw. Hij is nu helemaal gereinigd vanbinnen én het helpt voorkomen dat de wasmachine op termijn zo vies is vanbinnen, dat hij stuk gaat.

Lees ook: Jakkes, dit gebeurt er als je je bed niet goed verschoont!

jakkes-dit-gebeurt-er-als-je-je-bed-niet-goed-verschoont-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook