fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe reageer je als de kinderen jullie betrappen tijdens de seks?

Jaren geleden had ik mijn oudste dochter en een vriendinnetje op de achterbank in mijn auto. Ze hadden het over een ander vriendinnetje dat haar ouders die nacht had betrapt terwijl ze een lekker potje aan het vrijen waren. Ze vond het zo interessant dat ze het aan de hele klas vertelde. Iedereen had er enorm veel lol over, gelukkig de betrokken ouders ook. 

Is het erg als de kinderen jullie betrappen?

Dat is niet erg. Uit Zweeds onderzoek blijkt dat kinderen vanaf een jaar of negen weten wat seks ongeveer inhoudt. Ze kunnen ook al wel bedenken waarom ouders het doen, bijvoorbeeld uit liefde of omdat het leuk is.

Wat vertel je je kind?

Leg uit dat je aan het vrijen was en dat je dat doet omdat je van elkaar houdt. Dat het best wel een intiem moment is en dat het eigenlijk niet de bedoeling was dat hij het zou zien. Maar dat het ook niet erg is dat het toch is gebeurd en dat hij zich er zeker niet schuldig over hoeft te voelen. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je het moment ook meteen aangrijpen om seksuele voorlichting te geven. Dat je alleen vrijt met iemand als je het allebei wilt en vertel over de risico’s op zwangerschappen en soa’s.

Wat als je niet zeker weet of je bent betrapt?

Je zou gewoon kunnen vragen of het gisteravond nog in jullie slaapkamer is geweest? Ook al durft hij/zij dan niet direct antwoord te geven, aan zijn reactie kun je vermoedelijk zien hoe het zit.

Is het vooral vervelend voor de ouders als ze worden betrapt?

De ouders van mijn dochters vriendinnetje gingen hier heel losjes mee om. Dat is natuurlijk de allerbeste manier. Ik vond het in ieder geval heel stoer hoe zij dat deden. Maar voor het kind is het heel belangrijk dat je zijn/haar waarneming wel serieus neemt, zeker ook voor zijn seksuele gedrag als hij/zij ouder is. Als je het heel beladen maakt zal hij/zij dat beladen gedrag vermoedelijk kopiëren. Tip: houd het dus vooral luchtig.

Zijn jullie wel eens betrapt door de kinderen? En zou jij je verhaal wel willen delen? Plaats dan hieronder bij REAGEER OOK je reactie.

Lees ook:

Bron: Dokterdokter.nl

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Ria -

Een moeder bij ons op het schoolplein had ook zo een verhaal en zij zei dat ze gewoon een slot op de deur hadden gezet voor het geval dat. Ik kan me voorstellen dat dat ook gewoon een optie is natuurlijk 🙂

Reageer ook