fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan je seks hebben als je ongesteld bent?

Mijn vriend wil graag seks met me hebben als ik ongesteld ben, maar ik twijfel. Ik vind het onhygiënisch en ben bang dat hij op me afknapt. Wat raad jij me aan?

Bedankt voor je vraag! Ik zal maar met de deur in huis vallen: je kan prima seks hebben wanneer je ongesteld bent. Het menstruatiebloed is zeker niet onhygiënisch en kan geen kwaad. Toch zijn er veel vrouwen die tijdens hun menstruatie liever niet vrijen. Dit kan zijn omdat ze het ongemakkelijk vinden of omdat ze simpelweg geen behoefte aan seks hebben.

Besluit je om toch seks te hebben, dan is het goed om een aantal voorbereidingen te treffen. Zo kan je een handdoek op het bed neerleggen, zodat het bloed niet in de lakens trekt. Houd er ook rekening mee dat het  waarschijnlijk na de seks prettig is om even te douchen, het kan zijn dat je wat bloed op je lichaam aantreft.

Wil je helemaal geen last hebben van het bloed, dan kan je gebruik maken van een pessarium, vaginaal sponsje of een softcup. Deze middelen vangen het bloed op, waardoor je tijdens de seks geen bloed verliest.

Tot slot: denk er rustig over na of je het wil. Het is helemaal niet erg om tijdens je menstruatie niet te vrijen. Seks moet voor jullie allebei leuk zijn en niet als een ‘moeten’ voelen. Voel jij je er niet prettig bij? Wacht dan gewoon een paar dagen tot je weer menstruatie-vrij bent!

Reageer ook