fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe lang kun je je was eigenlijk in de wasmachine laten zitten?

Het is mij meerdere keren overkomen dat ik er de volgende ochtend pas achterkwam dat de was nog in de wasmachine zat. De ene keer ruikt het gewoon nog fris, maar het is ook wel gebeurd dat er een enorme stank uit de machine kwam. Hoe lang kun je de was nou eigenlijk in de wasmachine laten zitten? 

Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat je de was maximaal 12 uur in de machine kunt laten zitten. Maar er zijn situaties dat je het er beter maar zo snel mogelijk uit kunt halen.

Lees ook: Hoe voorkom je dat je wasgoed gaat stinken

1. Als de buitentemperatuur heel hoog is. Is het buiten meer dan 30 graden, dan zou ik de was er zeker meteen uithalen. Moet je het toch even laten zitten, houd dan het deurtje dicht, dan houd je de warmte toch nog een beetje buiten.

2. Als bepaalde kledingstukken eerder gaan ruiken. Ik heb een aantal sportshirtjes die al snel gaan stinken. Laat ik die te lang in de wasmachine zitten dan gaat het al snel stinken. Bij sommige spijkerbroeken is dat ook het geval.

3. Als je wasmachine niet goed schoon is van binnen. Dan kun je de was er ook beter zo snel mogelijk uithalen. Heb je last van een stinkende wasmachine, zorg dan dat je ‘m goed reinigt. Lees hier hoe je dat kunt doen.

Vergeetachtig of planningsprobleem?

Lukt het je niet altijd om de was er op tijd uit te halen? Gewoon omdat je het vergeet? Of misschien omdat je je wasmachine aanzet voordat je naar je werk gaat en pas 10 uur later weer thuiskomt?

  • Zet je wekker op de tijd dat je wasprogramma is afgelopen. Je kunt dan meteen naar de machine gaan om je was uit te hangen.
  • Stel een timer in op je wasmachine. Deze is bij veel wasmachines ingebouwd, zodat je de was 2 uurtjes voordat je uit je werk komt, kunt laten draaien. Natuurlijk kun je dit alleen doen als er geen kans is op waterschade, mocht je wasmachine openspringen of gaan lekken.

Heb jij nog tips?

We zijn altijd op zoek naar tips van onze lezeressen. Heb jij goede wastips, laat het ons dan zeker weten. Dank je wel alvast voor je reactie.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook