fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe lang kun je je hond eigenlijk in een oververhitte auto laten zitten?

Hoe verleidelijk het af en toe ook is om je hond even achter te laten in de auto om snel een boodschap te doen, je moet het gewoon niet doen. Want weet je eigenlijk wel hoe lang je een hond in een hete auto kunt laten? En maakt het uit of je een oude of een jonge hond hebt? En denk jij dat de kleur van je auto ook nog van invloed kan zijn, omdat een witte auto het zonlicht misschien weerkaatst?

Onderstaande video die we tegenkwamen op Nu.nl is heel duidelijk en geeft antwoord op al deze vragen.  We raden dan ook iedere hondenliefhebber aan om deze 1 minuut durende video te bekijken.

Hoe kom je er achter dat je huisdier oververhit is?

Bij mensen kun je het meestal eenvoudig zien als ze het echt heet hebben. Ze zweten, raken uitgedroogd, krijgen een hoofd als een biet. Bij dieren is dat veel moeilijker waar te nemen. Toch is er een aantal zaken waar je op kunt letten. Zo ademt het dier snel, heeft nergens zin in. Ook niet in eten. Een kenmerk van oververhitting bij honden, is overgeven.

Wil je weten hoe je je huisdieren verkoeling kunt geven? Of hoe je kunt zien dat je kat of vogel oververhit is? Help huisdieren tropische dagen door te komen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Mari -

Laat je beest gewoon lekker thuis

Reageer ook