fb

Hoe kom je van striae af?

Heel veel vrouwen hebben het: striae. Het zijn littekenachtige strepen die op veel verschillende plekken op je lichaam voor kunnen komen. Het ontstaat wanneer je huid in een korte tijd uitrekt, bijvoorbeeld als je veel aankomt of tijdens een zwangerschap. Er wordt gedacht dat striae erfelijk is, dus je kan er niet heel veel aan doen. De een heeft gewoon meer aanleg dan de ander. Maar, wanneer je het eenmaal hebt zijn er wel manieren om het minder te laten worden of zelfs helemaal te zien verdwijnen. Lees mee!

1. Retin A

Retin A is een geneesmiddel dat wordt gebruikt tegen acne, maar uit onderzoek van de Universiteit van Michigan is ontdekt dat het ook goed werkt tegen striae. De werkzame stof in Retin A is Tretinoïne, wat een positief effect op de celvernieuwing heeft. Let op: je mag dit middel niet gebruiken tijdens de zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft.

2. Glycolzuur

Glycolzuur heeft net als Retin A een positief effect op de celvernieuwing en elasticiteit van de huid. Het voordeel is dat je dit product wel kan gebruiken als je zwanger bent. Wanneer je niet zwanger bent kan je hem ook combineren met Retin A voor een nog beter resultaat.

3. Laseren

Het soort laser hangt af van hoe oud de striae is. Bij striae die er pas net zit kan gebruik gemaakt worden van een vescular laser, voor striae die er al langer zit (en een zilverachtige gloed heeft) wordt een fractional laser gebruikt. Doe dit niet zelf, maar maak een afspraak met een laserkliniek.

4. Buikwandcorrectie

Dit is de duurste en meest extreme oplossing, namelijk het chirurgisch straktrekken van je buik. Deze optie is duur, niet zonder risico’s en je hebt een flinke hersteltijd.

Er zijn ook dingen waarvan inmiddels bekend is dat het NIET werkt: 

  • Cacaoboter op de striae smeren
  • Herstellende cremes met peptiden en proteïnen

Lees ook: 

 

Reageer ook