fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe houd je je haar mooi en gezond in de winter?

Hoe voel jij je bij het kouder worden? Ik vind het eigenlijk wel prima allemaal! Met een dikke trui, de verwarming en kaarsjes aan kom ik er altijd wel doorheen. Wel loop ik jaar in, jaar uit tegen één groot probleem aan: mijn haar. Bij jullie vast wel bekend. Hier 5 tips voor winter-proof haar:

1. Watertemperatuur

Was je haar niet met al te heet water, maar gebruik lauw water. Hierdoor droogt je haar minder uit. Hou kouder, hoe beter!

2. Was het niet te vaak

Je weet vast wel dat je je haar beter niet elke dag kan wassen, maar dit is in de winter nog belangrijker. Wil je een schoon koppie? Gebruik dan droogshampoo en beperk het wassen met echte shampoo tot 3/4 keer per week.

3. Föhnen/stijlen

Net als je haar met heet water wassen, zorgen het föhnen en stijlen van je haar voor droge lokken. Beperk dit tot een minimum en gebruik een föhn die niet al te heet wordt. Mara probeerde deze föhn die op 70 graden föhnt. Dit maakt een groot verschil!

4. Serum

Gebruik voor het föhnen van je haar een voedend serum. Hierdoor zijn je haren beter beschermt tegen het extreme temperatuur verschil. Daarnaast geeft het je haar een mooie glans en hydrateert het droog haar.

5. Haarmasker

Gebruik één keer per week een haarmasker. Dit zou je eigenlijk het hele jaar door moeten doen, maar ook dit is in de winter extra belangrijk. Je kan er trouwens ook makkelijk zelf één maken, kijk hier hoe dat moet!

Lees ook:

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook