fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om er fris en fruitig uit te zien (als je dat eigenlijk niet bent)

Je kent het wel… Iets te diep in het glaasje gekeken gisteren, veel te laat naar bed gegaan en wel gewoon om 7 uur opstaan. Je bent geen 18 meer en dat voel en zie je! Je ziet eruit alsof je een nacht hebt doorgehaald met koorts. Mensen zeggen tegen je dat het allemaal wel meevalt, maar zo voelt het helemaal niet. Wat doe je dan? Precies, jezelf oplappen. Hier 5 tips om er fris en fruitig uit te zien (als je dit eigenlijk niet bent).

1. Drink koffie en neem een paracetemol

Koffie en paracetemol doen wonderen voor je gevoel. En schoonheid zit van binnen toch? Na het drinken van een kop koffie en innemen van een paracetemol voel je je meteen beter en dit doet je gehele uitstraling goed. Echt waar!

2. Gooi een halve minuut lang ijskoud water in je gezicht

Koud water geeft je een frisse kick! Je wordt er snel wakker door en het koude water voelt met elke plens lekkerder. Naast het lekkere gevoel (dat vind ik tenminste) stimuleert dit ook de doorbloeding van je gezicht. Zeg maar dag tegen die lijkbleke wangen 🙂

3. Gebruik een direct-verstevigende dagcreme

Met de nadruk op DIRECT! Ik gebruik the pearl crème van nybf. Deze is lekker dik en geeft je gezicht meteen een flinke lift. Een fijne basis voordat je make-up opdoet om de échte hardnekkige vermoeidheidstekenen te verbloemen.

4. Gebruik een klein beetje(!) BB of CC cream en mascara

Breng een laagje make-up aan om je huid een egale teint te geven. Gebruik geen dikke foundation, maar kies voor een subtiele BB of CC cream. Wat zijn dit precies voor producten? BB cream is foundation met dagcreme in één en CC cream corrigeert de kleur van je huid. Heb je van nature rode tinten in je huid? Koop dan de groene CC cream. Heb je van nature gele tinten in je huid? Koop dan de paarse CC cream. En zie je gewoon bleek? Ga dan voor de oranje CC cream. Door een klein beetje mascara te gebruiken zie je er meteen wakkerder uit. Let op: door je wimpers helemaal vol te smeren trek je juist aandacht naar je ogen. Dit wil je natuurlijk niet.

5. Accentuur de delen van je gezicht die er niet zo moe uitzien

Hangen je wallen op half 7? Probeer er dan de aandacht niet naartoe te brengen (zie punt 4). Kies een knallende lippenstift en laat daar de aandacht in je gezicht naartoe gaan. Wedden dat je veel complimentjes krijgt?

Lees ook:

Reageer ook