fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 beauty dingen die Romy niet meer doet sinds ze moeder is

Voordat ik moeder werd, was ik erg van de uiterlijke verzorging. En daarmee bedoel ik dat je mij niet kon betrappen zonder op z’n minst een beetje mascara op mijn wimpers en lipgloss op mijn lippen. Ook over mijn kleding kon ik me bovengemiddeld druk maken. Die moeders die ik bleekjes, met bijbehorende wallen en op schoenen zonder hakken voorbij zag rennen met Maxi Cosi’s en kinderwagens begreep ik dus niet. Ze konden toch wel even in de spiegel kijken voordat ze de deur uit gingen? En toen werd ik zelf moeder en kan ik er uiteraard over meepraten dat sommige beauty gerelateerde dingen vaak niet lukken als je moeder bent van kleine kinderen.

1. Uitgebreid douchen

Heerlijk, een uitgebreide douche. Lekkere douchegel, scrub crème erbij, haarmaskertje in mijn haar… Iets dat ik toch wel wekelijks deed voordat ik moeder werd. Tegenwoordig wil mijn dochter graag mee onder de douche en dus hebben mijn douchespullen plaats gemaakt voor een Nijntje watermolen, doucheboekjes voor peuters en tig bakjes om met water te spelen. Bovendien ben ik tijdens onze gezamenlijke douchesessies meer bezig met pogingen om mijn dochter schoon te krijgen dan met mezelf. Maar gezellig is het wel. 

2. Lippenstift dragen

Ik zie jullie al denken: zo moeilijk is dat toch niet, een beetje lippenstift opdoen in de ochtend? Nee, dat klopt. Maar opeens was er een kind die ik als moeder de hele dag wel plat kon kussen. En het blijkt dat lippenstift niet zo fris staat op een kaal babyhoofdje. Nu die baby een peuter is, wil het bovendien nog eens voorkomen dat zij mij geen kus wil geven omdat ik lippenstift draagt. “Ieew, vies!”. Labello is my best friend…tot ik de deur uit ben, dan.

3. Nagels lakken

Waarom dit me niet lukt? Het laten drogen kost zo veel tijd. Een mooi blank lakje is zo aangebracht hoor, alleen kan ik er de klok op gelijk zetten dat mijn peuter dan net probeert of ze kan stagediven van onze bank, er een luier verschoond moet worden of dat er onverwacht toch nog een tas moet worden ingepakt en ik vergeet dat ik net mijn nagels gelakt heb.

4. Oorbellen dragen

Ook dit deed ik dagelijks. Maar oorbellen hebben een magnetische aantrekkingskracht op baby’s en peuters. Ze vallen op en glimmen zo mooi. En die grijpgrage handjes houden ook nog eens héél erg goed vast als ze eenmaal beet hebben. Aangezien mijn oorlellen mij lief zijn, draag ik tegenwoordig dus nauwelijks oorbellen. Dat geldt ook voor kettingen.

5. Maskertjes gebruiken

Net als het lakken van mijn nagels kost het mij veel te veel tijd om een gezichtsmasker te gebruiken. Ik ben er gek op, maar op de een of andere manier wordt mijn dochter altijd net wakker als ik een masker op heb. Om te voorkomen dat ze zich een ongeluk schrikt van mama’s gezicht met een laag witte smurrie erop, spoel ik het dan maar weer voortijdig af. Ironisch is het wel: juist nu ik zoiets goed kan gebruiken, heb ik er bijna nooit tijd voor.

6. Bodylotion smeren

Ook dit schiet er regelmatig bij in. Doordeweeks omdat het druk is in de ochtend en ik blij ben als iedereen op tijd aankomt bij werk en opvang, en in het weekend omdat mijn dochter ook na het douchen alle aandacht wil. Daarom smeer ik me tegenwoordig voor het slapen gaan in met bodylotion, en overweeg ik zo’n bodylotion aan te schaffen die je onder de douche kan gebruiken.

7. Hoge hakken dragen

Met mijn 1.60 droeg ik regelmatig hakken om wat langer te lijken. Het was dan ook best confronterend toen al tijdens mijn zwangerschap bleek dat ik er helemaal niet meer lekker op kon lopen. En toen de baby er eenmaal was, durfde ik ze niet aan te trekken omdat ik bang was dat ik met mijn dochter op mijn arm zou struikelen en vallen. Daarna ging ze lopen, en bleek het praktischer om een sprintje achter een ontsnappende peuter te trekken zonder hooggehakt schoeisel aan. De echte hoge hakken bewaar ik nu voor zakelijke afspraken of zit-feestjes.

Ondanks alle drukte zou ik voor geen goud terug willen naar de tijd voordat ik moeder werd. Dan zie ik er maar een beetje extra vermoeid en minder gepolijst uit!

Romy Meijer (34 jaar) schrijft op haar eigen blog Dochterlief.nl over haar leven als moeder en werkt als casemanager voor een groot bedrijf. Daarnaast schrijft ze blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met haar man en hun dochter Elise in de buurt van de Veluwe.Naast schrijven is lezen een grote hobby. Haar blog kan je vinden op www.dochterlief.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook