fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe eierschalen de vieze geurtjes uit je thermoskan laten verdwijnen!

Hoe vervelend is het als je een slokje koffie uit je thermoskan neemt, maar de geur van de tomatensoep nog ruikt die je er de vorige keer in had zitten. Het is vaak lastig om de geurtjes helemaal weg te krijgen, maar wij kwamen nu een methode tegen waarbij je thermoskan of thermomok weer helemaal fris wordt. Echt het proberen waard.

Mixen met eierschalen

Hoe werkt het? Pel twee hardgekookte eieren (lekker door de sla of maak er een eiersalade met lentebui en bieslook) en mik de eierschalen samen met een beetje azijn in je thermoskan of thermobeker. Doe de deksel er op en schudt het even flink door. Laat het mengsel vervolgens een paar uurtjes staan en schudt het dan nog een keer door. Daarna giet je de thermoskan leeg en spoelt ‘m schoon. Eventueel kun je er nog wat afwasmiddel in doen en goed afspoelen.

Schrapen en desinfecteren

De kleine stukjes eierschaal schrapen als het ware de in de thermoskan achtergebleven voedselrestjes, zoals koffie, thee, chocomel of tomatensoep weg. Daarnaast werkt de azijn als een soort natuurlijk desinfecterend middel. Super slim!

How about you?

We zijn heel benieuwd of jullie wat aan deze tip hebben. Misschien heb jij ook wel een andere manier om die vieze geurtjes uit je thermoskan te verwijderen. Zou je het dan met ons willen delen? Dat kan via de comments onder dit artikel! Vinden we leuk :-).

Bron: Daily Mail

Reageer ook