fb
Damespraatjes Damespraatjes

Help, beginnende spataderen! Al gedacht aan compressiekousen?

‘Huh, wat zit daar?’, vraagt mijn vriend terwijl hij in mijn knieholte prikt. ‘Een moedervlek, die zit er al sinds mijn geboorte’, zeg ik automatisch. ‘Ja dat weet ik, maar dat is geen moedervlek.’ Ik kijk wat onhandig in de spiegel. Ik geloof mijn ogen niet. ‘Spataderen!’, roep ik ontzet. Mijn vriend moet lachen. Ik iets minder, ik zag mezelf al in de weer met steunkousen nog voor ik 50 jaar ben. Wat nu?!

In de familie
Spataderen zitten bij mij in de familie. Mijn opa had, zoals mijn moeder dat charmant kan zeggen, ‘hele druiventrossen’ op zijn benen en mijn oma had van die oerdegelijke huidkleurige steunkousen. Mijn moeder heeft ze al regelmatig door de dokter laten behandelen. Nu ben ik dus de volgende. Ik ben 29 jaar, dus had verwacht dat het echt nog eeuwen zou duren. Niet dus. De eerste rode lijntjes staan al in mijn knieholte. Ik word echt oud. Gelukkig is er een oplossing!

Goed gespreksonderwerp
Ken je dat? Je hebt het nog nooit over een bepaald onderwerp gehad in je leven en ineens hebben al je vrienden erover. Zo zat ik laatst aan de bar met vrienden en kwam het onderwerp, heel sexy en millenialproof, op sokken. Gewoon, sokken van de Hema of juist hele dure van happy socks. Ineens zegt een vriend: ‘ik koop alleen nog maar compressiekousen vanwege mijn spataderen.’ Een lange stilte valt in de groep dertigers. Compressiekousen? Wat ZIJN dat?

Aangenaam: de compressiekous
Een compressiekous is een medische hulpmiddel dat zorgt voor een betere bloedstimulatie en pijnverlichting bij spataderen. Maar ook als je nog geen spataderen hebt, zijn er voordelen van compressiekousen. Wees niet bang: ze zijn er in alle vormen, kleuren en maten en niemand zal zien dat het compressiekousen zijn.

Redenen om compressiekousen te dragen
– Wanneer je benen pijn doen
– Wanneer spataderen in je familie zitten
– Wanneer je werk hebt waarbij je lang moet staan
– Wanneer je overgewicht hebt
– Wanneer je een lange vlucht of autorit gaan maken
– Wanneer je vermoeide of zware benen hebt

Overal te koop
Heb jij één van bovenstaande problemen en wil je niet wachten tot het te laat is? Overweeg dan om compressiekousen te dragen. Compressiekousen zijn overal online en in winkel te koop, maar onthoud dat het een medisch hulpmiddel is en dat het niet geschikt is voor iedereen. Dus ben je van plan om compressiekousen te dragen? Maak dan eerst een afspraak bij de vaatspecialist zodat je zeker weet dat je geen ander vaatprobleem hebt en ze veilig kan dragen. Nu maar hopen dat mijn benen er niet zo uit komen te zien als die van mijn opa!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook