fb
Damespraatjes Damespraatjes

Helemaal klaar met je scheermes? Probeer ook eens deze manieren van ontharen!

Scheren, scheren en nog eens scheren. Om mijn lichaamshaar onder controle te houden, scheer ik heel wat af. En bij mij valt het nog mee, want ik heb blond haar. Heb ik een keer geen zin om te scheren? Dan is het geen ramp als ik het een dag of zelfs een week uitstel. Maar uiteindelijk, moet ook ik er toch aan geloven en wordt het scheermes weer uit de kast getrokken. Gelukkig zijn er ook alternatieven. Wij zetten ze voor je op een rij! 

Wat zijn de beste alternatieven voor scheren? 

1. Ontharingscrème 

In het verleden hebben wij op Damespraatjes weleens een ontharingscrème getest. Dit is ons erg goed bevallen! Je smeert de crème op de behaarde huid, laat het even intrekken en spoelt het er daarna weer af met water. Binnen no-time ben je van je haren af. Nadeel: de haren groeien na een paar dagen gewoon weer terug.

2. Epileren

Bij het epileren van haren, trek je de haren uit de haarzakjes. Dit kan je handmatig doen (denk maar aan het epileren van je wenkbrauwen met een pincet), maar ook met een elektrische epilator. Een elektrische eplilator werkt anders dan de handmatige variant. Hierbij wordt elk haarzakje vernietigd door een elektrisch stroompje. Dit zorgt ervoor dat de haartjes in principe niet meer terugkomen.

3. IPL of lasertherapie

IPL en lasertherapie zijn relatief nieuw en erg effectief op de lange termijn. Bij IPL en lasertherapie wordt het haarzakje behandeld met licht en hitte, waardoor het haarzakje beschadigt en er geen haar meer uitgroeit. De huid wordt tijdens het proces gekoeld en hierdoor is het in principe een pijnloze manier van ontharen. IPL en lasertherapie zijn momenteel alleen nog geschikt voor donkere haren.

4. Harsen of waxen

Wil je voor een langere tijd van je haren af, maar wil je geen gebruik van IPL, lasertherapie of een epilator maken? Dan kan je kiezen voor een hars- of wax behandeling. Deze behandelingen staan bekend als pijnlijk, maar verlossen je wel gedurende een paar weken van je haren.

Wat is de beste methode voor mij? 

Welke van deze methoden past bij jou? Doordat ik blond haar heb, kan ik helaas niet voor IPL of laseren kiezen. Jammer, want dit lijkt mij de meest prettige oplossing. Vooral omdat je haren niet meer terug groeien. Harsen vind ik heel pijnlijk en ook epileren vind ik niet prettig. Als ik zo kijk, past ontharingscrème waarschijnlijk het beste bij mij.

Praat mee

Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Reageer ook