fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is het goed om een paar keer per week je oksels te scheren?

oksels scheren

De zomer komt steeds dichterbij. En eerlijk gezegd kan ik niet wachten om die nieuwe jurkjes en topjes aan te trekken en van het zonnetje te genieten. Dat vergt natuurlijk wel de nodige voorbereidingen en die beginnen in de badkamer. Haar wassen met zomerblond shampoo: check! Benen en bikinilijn ontharen: check! Oksels scheren: check! Uit angst voor grote bossen haar onder mijn oksels zal ik dat vanaf nu om de 2, 3 dagen doen. Maar is dat eigenlijk wel goed voor je huid?

Door het scheren beschadig je de okselhuid. Dit kan pijnlijk zijn als je daarna een deodorant met alcohol opspuit, maar de huid is ook vatbaarder voor irritaties. Een tijdje geleden zag een video met 4 feiten over het scheren van je oksels. Ik haalde daar veel nuttige informatie uit.

Lees ook: tips tegen overmatige transpireren

Wist jij bijvoorbeeld dat de okselhuid zo’n 14 dagen nodig heeft om zichzelf te vernieuwen. De meeste vrouwen scheren om de twee of drie dagen, daardoor krijgen de oksels dus nooit de kans zich volledig te herstellen!

Maar, om nou steeds 2 weken te wachten met het scheren van mijn oksels? Ik dacht het effe niet. Door deze tips kan je je oksels verzorgen tussen het scheren door. Hiermee zorg je voor minder irritatie.

1. Goedkope scheermesjes zijn vaak van mindere kwaliteit en snel bot. Het gebruik van een bot scheermesje is een garantie voor irritatie, dus investeer in een goede!

2. Smeer je oksels in meer producten die Aloë Vera bevatten. Dit heeft een verzorgende en kalmerende werking en voorkomt irritatie..

3. Draag niet te veel synthetische stoffen. Hierin ga je sneller zweten en dit kan ervoor zorgen dat je oksels niet zo lekker aanvoelen. Fris houden en katoen dragen dus!

Ik hoop dat je hierdoor weet hoe je tussen scheerbeurten door voor een mooi en verzorgd okselhuidje kan zorgen. We willen natuurlijk wel gewoon okselhaar-vrij het strand op deze zomer.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Matthijs -

Ik zou regelmatig elke week scheren. En als je scheert is het relatief pijnloos, en ook eigenlijk geen gedoe als je het regelmatig doet.

Epileren en harsen doet pijn maar hoeft maar iedere maand. Het is wel wat meer gedoe. Ontharingscreme is pijnloos en het blijft lang weg, maar is wel het meeste gedoe.

karenfdes -

In plaats van het scheren proberen epileren. De resultaten langer duren.
Ik vergeleek de Silk epil 7 wet & dry met een epilator van een ander merk die ik normaal gebruik. Deze epilator kan in de douche is draadloos en heeft 40 pincets vergeleken met mijn andere epilator die deze kenmerken niet heeft. Epileren onder de douche is minder pijnlijk in vergelijking met droog epileren. Deze Silk epil 7 die bijzonder de poten en heeft een flexibele kop die kan aanpassen aan de contouren van de benen. De pijn niveaus is hetzelfde als de eerder epilator hoewel Silk epil 7 heeft meer pincets. Dit resulteert in een snellere epileren en mijn benen zijn schoner. Het exfolieert ook mijn benen voor een soepeler benen. Ik krijg resultaten voor ongeveer 2 weken na die mijn haar begint weer te groeien wat hetzelfde is als mijn eerdere epilator. Silk epil 7 is minder pijnlijk in de douche en sneller dan mijn eerdere epilator.

Helma Ketelaar -

Nog tip (kreeg ik van iemand uit de verpleging): na het scheren van je oksels doet een heel dun laagje Lanette creme wonderen! Verkrijgbaar bij de apotheek. Daarna natuurlijk wel een lekker geurende, zachte deodorant gebruiken.

Reageer ook