fb
Damespraatjes Damespraatjes

Handig lijstje voor geldafspraken met je kinderen

Soms denk ik weleens bestond er maar een handleiding van hoe je je kinderen het beste kunt opvoeden. Ik realiseer me dan ook meteen dat dat onmogelijk is omdat alle ouders anders zijn en hun kinderen ook. Wat bij jou in het gezin een goede aanpak is kan beklemmend of veel te los zijn voor een ander gezin. En zo is het natuurlijk ook met het leren omgaan met geld van je kinderen. Maar gelukkig heeft het Nibud een checklist gemaakt met dingen waar je aandacht aan moet besteden bij de financiële opvoeding van je kind. Aan de hand van de checklist kun je voor jullie situatie de beste keuzes maken.

Er valt veel te kiezen

Met geldzaken geef je als ouder je kind steeds meer vertrouwen en verantwoordelijkheden. Het gaat om samen afspraken maken en dilemma’s bespreken, bewust maken van risico’s en gevolgen van geldkeuzes. Hoeveel zakgeld heeft je kind nodig en ga je hem dat geven? Krijgt je kind kleedgeld? Wie betaalt de telefoonrekening. Dit is slechts een greep uit enorm veel keuzes die rond de financiële opvoeding van je kind gemaakt moeten worden. Hieronder een handige checklist van het Nibud.

Checklist Nibud

Hoe ga jij hiermee om?

Zou jij bij de financiële opvoeding gebruik willen maken van een dergelijke lijst? Vind je dat deze lijst compleet is of ontbreken er wellicht nog dingen? Wellicht heb jij een eigen manier gevonden waarop je je kind leert hoe het met geld moet omgaan. Zou je dit dan met ons willen delen? Wij zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook