fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ik ben een ui en maak kans op een maand lang gratis groenten en fruit

h
Een paar jaar geleden kon het allemaal niet op! Het ging ons land economisch voor de wind. Maar toen… Kan ik de huur opbrengen? Hoe zit het met extraatjes voor de kids? Kunnen we nog wel op vakantie? Allemaal issues waar veel mensen nu mee moeten dealen. De betere tijden zullen ongetwijfeld binnenkort weer aanbreken, maar nu is het even de eindjes aan elkaar knopen. Eén van de bespaarposten zouden je boodschappen kunnen zijn. Voor minder dan een euro eet je al een flink bord pasta met een simpele saus…. Goedkoop, maar ook gezond?

Helaas maakt deze manier van eten je niet veel gezonder. In een gebalanceerd menu is in ieder geval 2 ons groenten en 2 keer fruit opgenomen. Het 2×2 principe! Maar besparen op voeding, hoe doe je dat als je dagelijks veel verse groenten en fruit in huis moet halen? Hier een paar tips:

  • Wees op de hoogte van wat groeit in welke seizoenen. Zo zijn aardbeien in de lente goed betaalbaar, maar in de winter zijn ze al wat prijziger.  Pak in de winter lekker een mandarijn! Appels zijn het hele jaar door voordelig. Peren zijn heerlijk zoet, sappig en goed betaalbaar.
  • Houd rekening met de houdbaarheid van producten. Selderij, uien en ongesneden kool zijn meer dan een week houdbaar. Hier wat meer van inslaan kan dan ook helemaal geen kwaad. Tomaat, komkommer, artisjokken en bloemkool zijn 4 tot 7 dagen houdbaar.  Aubergines, verse erwten en gesneden kool zijn minder dan 4 dagen houdbaar; wees hierbij dus voorzichtig met inkopen. Toch teveel gekocht? Maak er een lekkere soep van en vries het in. Dit is lekker lang houdbaar!
  • Inventariseer welke groentesoort iedereen bij jou thuis lekker vindt. Gebruik dit als ‘hoofdgroente’ en experimenteer daaromheen met nieuwe of minder populaire groentesoorten. Zo gaat er tijdens het eten meer op en gooi je minder weg.

2x2-nl-de-test
Besparen is goed, maar het moet wél gezond blijven en dat kan dus prima!

Op www.2×2.nl kun je een test doen; wat voor soort groente ben jij?! Uit de test komen eigenschappen van jouw veggie alter ego naar voren. Naar aanleiding van de test blijkt dat ik een ui ben! De ui is een dominante smaakmaker die goede vrienden is met paprika, tomaat, bonen, champignons en knoflook. Lekkere info!

Wil jij ook weten wat voor groente jij bent? Kijk op www.2×2.nl en doe de test. Leuke bijkomstigheid; door het invullen van de test maak je kans op een maand lang gratis groenten en fruit! Dat is pas besparen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Jacqueline de Waal -

Super lekker groente /fruit het is alleen zo jammer dat alles zo duur.
Hierdoor moet er toch minder van kopen.

Reageer ook