fb
Damespraatjes Damespraatjes

Glaasje hier, borreltje daar… Nederlanders, drinken maar!

Met de kerst in het vooruitzicht en de plannen voor een lekker diner al in je hoofd sta je voor de etalage van de lokale slijterij, wat ziet dit er aantrekkelijk uit. Mooie likeuren, geurige wijnen en spannende cocktails… Het is dan ook niet zo gek dat  4 op de 10 Nederlanders in december meer drinken dan normaal! Je kunt nu een gratis App downloaden, waarmee je kunt bijhouden wat je drinkt op een dag.

Dat  alcohol consumeren niet gezond is, weet bijna iedereen. Toch kijken Nederlanders nog wel eens te diep in het glaasje en zijn we ons niet altijd bewust van de feiten over het gebruik van alcohol.

Een aantal klassieke misverstanden

  • Van de groep Nederlanders van 25 t/m 49 jaar die wel eens een glaasje drinkt, denkt 13% dat je sneller lichamelijke reacties krijgt van bier dan van sterke drank.
  • 39% van de mensen die wel eens een drankje drinkt denkt dat alcohol sneller door het lichaam wordt afgebroken wanneer je na een alcoholisch drankje steeds ook een glas water drinkt.
  • Zeven op de tien Nederlanders denken dat rode wijn gezonder is dan witte wijn.

Makkelijk bijhouden

Oke, nu weten we dat ook weer… Maar om nou glazen te gaan tellen en zelf bij te houden wat ‘gezonder’ is, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Hier heeft Drinkwijzer.info wat op gevonden! Door middel van een super makkelijke, gratis app kan je nu makkelijk bijhouden wat je op een dag drinkt en kom je meer te weten over de door jou gedronken lekkernijen. Voor iPhones is de app in de appstore verkijgbaar, voor Android en Windows toestellen is er een mobiele website beschikbaar. Meer informatie kijk op www.drinkwijzer.info

Hoe verandert jouw drinkgedrag tijdens de feestdagen? Lijkt dit jou ook een handige tool bij het verantwoordelijk gebruik van alcohol? Damespraatjes is benieuwd naar jullie reacties!

Reageer ook