fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nadia: ‘Mijn vriend schuift zijn ex nog steeds geld toe’

vriendin colombia

Ze zijn nu een jaar een setje en Nadia dacht in Phil de ware te hebben gevonden. Maar in de roze bril is een barst gekomen nu opeens blijkt dat Phil zijn Colombiaanse ex nog steeds maandelijks geld toeschuift. ‘Dat is toch niet normaal! Waarom zou je dat doen?’

Voordat Nadia Phil leerde kennen, was hij een klein jaar met Mariana, een vrouw uit Colombia. “Phil heeft veel verteld over die Mariana en liet me foto’s van haar zien. Echt een prachtige vrouw, dik donker haar, een prachtig figuur en een heel mooi gezicht. Ik werd er zelfs een beetje onzeker van terwijl ik daar nooit last van heb.” Phil leerde de Colombiaanse schone kennen toen hij op reis was. “Een jaar lang trok Phil erop uit en in de laatste week leerde hij Mariana kennen. Ze werden verliefd en zij kwam naar Nederland en trok bij Phil in.”

Als goede vrienden uit elkaar

Het lukte Mariana niet om een leuke baan in Nederland te vinden en ze vond het hier veel te koud en te nat. “Bovendien kreeg ze last van heimwee. Ze miste haar moeder en zusjes enorm en zat uren te FaceTimen met haar familie. De spanning bouwde op en steeds vaker kregen Phil en Mariana ruzie. Het werd er zeg maar niet gezelliger op. Phil werd dat zo zat en heeft de relatie beëindigd. Ze zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan maar Phil verzekerde me dat hij nauwelijks meer contact met haar had. Ik moet je zeggen dat ik dat wel geruststellend vond.”

Lot uit de loterij

Nadat de relatie met Mariana over was, slingerde Phil zijn datingapp weer aan en vond Nadia. “Echt, een lot uit de loterij. Phil is een super leuke, knappe man, attent en breed georiënteerd. Er was gelijk een heel leuke klik en we kletsten honderduit. Hoewel ik het een beetje ongemakkelijk vond dat hij op onze eerste date al over zijn ex vertelde, was het allemaal oké.” De relatie tussen Nadia en Phil ontwikkelt zich rustig. Ze spreken regelmatig af met wederzijdse vrienden en familie en maken samen leuke reisjes.

We doen het rustig aan

Een beetje geschrokken van het samenwoon-geweld met Mariana, wil Phil liever nog niet samenwonen. Maar de weekenden zijn ze bij elkaar, de ene week bij hem de andere week bij Nadia. “We hebben wel plannen om samen te wonen maar doen het rustig aan. Misschien dat we komende zomer bij elkaar kruipen. Ik trek dan bij Phil in omdat hij een net iets groter huis heeft met een tuin.” Althans dat was het plan. Want er is iets waardoor Nadia hevig twijfelt en nogal ondersteboven van is. “Ik was vrijdag bij Phil en we zouden lekker uit eten gaan. Ik had me er enorm op verheugd. Phil ging nog snel even douchen en ik zat op de bank. Op de leuning lag zijn mobiel en ik zag een berichtje binnenkomen.”

Bedankt voor het geld?!

Hoewel Nadia nooit op Phils telefoon keek, zag ze het berichtje binnenkomen. “Ik las: ‘Thank you for the money honey, later tonight on FaceTime? XXX, Mariana’. Echt joh, ik verstijfde. Wat was dit nou weer! Hij had dus gewoon nog wel contact met die Colombiaanse en sterker: hij maakte geld naar haar over. Waarom? Ik was zo vreselijk boos dat ik mijn spullen heb gepakt en naar mijn eigen huis ben gegaan. Phil kwam me achterna, maar ik zweeg. Ik wilde hem niet zeggen waarom ik zo boos was, hier moest ik eerst zelf even nadenken.”

Ik vertrouw hem niet meer

Uiteindelijk vertelt ze Phil dat ze het berichtje heeft gelezen en dat ze er tamelijk overstuur van is. “Phil vond dat ik niet zo’n drama moest maken. Mariana had geld nodig omdat haar moeder heel ziek is en ze geen geld voor medische zorg heeft. Hij wilde haar gewoon helpen. Hij drukte me op mijn hart dat er echt niets meer is tussen hen, maar ik twijfel. We zijn niet alle dagen bij elkaar, wat doet hij als ik er niet ben? Zit hij dan ook te FaceTimen met haar? Ik vertrouw het niet meer en weet niet wat ik moet doen. Straks wonen we samen en blijkt dat hij er nog allerlei vriendinnetjes op na houdt. Ik ben zo in verwarring, maar ik wil Phil ook niet kwijt. Ik vind het zo waardeloos dat hij nog steeds contact met haar heeft. Wat moet ik nou?

Wat moet Nadia nou? Denk jij dat er nog iets is tussen Phil en de Colombiaanse schone? Of vind je het juist heel nobel dat Phil haar financieel helpt zodat haar moeder beter kan worden? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Ja hij is er! De Damespraatjes Moederdag Top 5 van 2023

mom olijfolie

Wij verzamelden ook dit jaar weer vijf originele en leuke cadeautips voor Moederdag! Tips voor de moeder die graag kookt, leest, goed voor zichzelf zorgt en iets leuks met jou wil doen! Kijk je mee? We zijn benieuwd of jij inspiratie opdoet om jouw moeder eens extra in het zonnetje te zetten 🙂 Lees verder!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

Is het probleem nu dat hij haar geld geeft of dat hij niet eerlijk is geweest over het contact met haar?

Er zijn overigens een hoop mannen (en vrouwen) die hun ex (periodiek) geld geven in de vorm van alimentatie.

Firne -

Tja dan is de vraag hoe erg je hem leuk vind en hoe ver ga je voor hem? Ik zou het persoonlijk ook niet echt leuk vinden als mijn vriend zijn ex geld toe stopt. Hij had jou ook verzekert dat hij geen contact t met haar heeft. Daar heeft hij ook over gelogen. En ook hoeveel geld is het? Klein bedrag, groot bedrag? Ik zou met hem er goed over praten en hem laten weten wat je ervan vind. Als jullie gaan samenwonen, moet je wel weten waar je aan toe bent. Misschien was het eenmalig? En wat is zijn reden om haar geld te geven alleen voor haar moeder? Maak afspraken erover en kijk wat hij erover denkt en doet. En niet dat hij je zomaar afwimpelt dat je er geen drama van moet maken. Dan is het verder alleen nog of je hem nog vertrouwt in wat hij zegt. Sterkte 🍀

Petra van Dorp -

Je woont nog niet eens samen met hem, hebt geen kinderen met hem maar je gaat wel over de zeik over hoe hij zijn geld besteed. Nou, daar heb jij op dit moment geen zak over te zeggen. Pas als hij elke maand op en neer zou vliegen naar Colombia om bij haar zijn, ja, dan mag je op je achterste benen gaan staan. Zodra je samenwoont en hij heeft geen geld meer om de huur te betalen, dan mag je drama maken als alles naar zijn ex gaat. Nu zou ik me er niet druk om maken want het is zijn geld en je hebt er niets over te zeggen. Als je hem niet vertrouwt en dat doe je overduidelijk niet, dan moet je niet gaan lopen zeiken dat je hem niet kwijt wilt, want dan werkt deze relatie gewoon niet. Stappen in een relatie die al met 1-0 begint vanwege de achterdocht is gedoemd te mislukken. Dus: vooral niet gaan samenwonen, vooral geen kinderen krijgen met deze man en beter nog, maak het gewoon uit en zoek iemand anders zonder Colombiaanse exen (die hun Nederlandse vriendjes als superrijk bezien en vast niet stoppen met vragen om geld).

Reageer ook