fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een kleine toiletruimte? Een verkort hangtoilet is de mooiste oplossing!

“De wc is op de gang, maar de deur kan niet dicht als je langer bent dan 1.80 meter”, zei een vriend laatst toen ik bij hem thuis even naar de wc ging. En het klopte… Zijn toiletruimte was zó inimini, dat ik met mijn 1.73 meter echt nét de deur dicht kon doen. Als mijn benen ook maar een paar centimeter langer waren geweest, had ik met mijn knieën tegen de deur gezeten. Die vriend is 1.85 meter lang, dus voor hem is het altijd naar de wc met de deur open…

Klein maar fijn

De hierboven omschreven vriend is niet de enige die ik ken met een hele kleine wc. Het is ook niet gek dat mensen ruimte willen besparen op de wc, je zit toch liever in een iets grotere woonkamer dan in een iets grotere wc. Gelukkig kan je van een kleine toiletruimte wél een hele fijne ruimte maken. Hoe doe je dat?

Centimeters winst

Allereerst is het in een kleine toiletruimte essentieel om de juiste toiletpot te kiezen. Je denkt misschien dat alle toiletpotten en toiletsets ongeveer hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. Een standaard hangtoilet heeft een diepte van ongeveer 55 centimeter en in een kleine toiletruimte kan dit al snel te groot zijn. Wist je dat er ook compacte toiletten bestaan? Deze hebben een diepte van 47 – 49 centimeter en dat scheelt al snel 6 tot 8 centimeter! De extra ruimte wordt in het toilet gewonnen in de bevestiging en niet in het zitcomfort, waardoor het zitcomfort niet wordt aangetast.

Slim trucje

Het kiezen van een verkort hangtoilet, ook wel compact toilet genoemd, kan het verschil maken tussen wel of niet comfortabel naar de wc gaan. Niet alleen zit het prettiger als je wat meer beenruimte hebt, ook lijkt je toiletruimte een stuk groter als de pot wat kleiner is. Slim trucje als je je huis gaat verkopen bijvoorbeeld!

Andere tips

Een andere manier om je toiletruimte groter te laten lijken, is door de kiezen voor muren in een effen kleur. Hang een mooie spiegel boven het toilet, ook dit creëert ruimte. Veel mensen vinden het leuk om hun toilet te voorzien van een gek behangetje of vol te plakken met foto’s, kaartjes en knutselwerkjes. Als je dit leuk vindt moet je hier natuurlijk lekker mee doorgaan, maar realiseer je wel dat de ruimte hierdoor alleen maar kleiner lijkt.

Kies voor grote tegels, in plaats van kleine tegels. Door de grote hoeveelheid voegen tussen kleine tegeltjes, wordt de ruimte optisch kleiner. Is de ruimte te klein voor een fonteintje? Kies er dan voor om er geen op te hangen. Natuurlijk is het fijn om na een toiletbezoekje de handen te wassen, maar als het te klein is kan je de handen beter op een andere plek in huis wassen.

Rustig naar de wc

Hopelijk heb jij wat aan deze tips! Mijn vriend zou heel goed zo’n verkort toilet kunnen gebruiken. Kan hij ook weer eens rustig naar de wc 😉

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook